Peste 1.400 de ucraineni au intrat în țară în weekend

Peste 1.400 de ucraineni au intrat în țară în weekend
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Peste 1.400 de refugiaţi ucraineni au trecut prin punctele de frontieră gălăţene în weekendul trecut, dar niciunul nu a solicitat azil, iar locurile de cazare puse la dispoziţie de autorităţi sunt, majoritatea, goale. 

Aproape 700 de cetățeni ucraineni au trecut granița prin punctele de frontieră din Galați și Oancea sâmbătă, însă nicio persoană nu a solicitat azil. Așa se face că, sâmbătă, 1 octombrie 2022, în cadrul Centrului Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil Galați, unde sunt disponibile 268 locuri, niciunul nu era ocupat de solicitanții de azil din Ucraina.

Majoritatea cetățenilor ucraineni, 575, au intrat în România prin PTF Galați rutier, iar 121 prin PTF Oancea, în total 696 de persoane tranzitând Galațiul. Duminică, prin punctele de trecere a frontierei din județul Galați au intrat 721 cetățeni ucraineni (560 prin PTF Galați rutier și 161 prin PTF Oancea). În intervalul amintit structurile teritoriale ale IGI Galați au eliberat 11 premise de protecție temporară pentru cetățenii ucraineni.

Locurile de cazare din județul Galați pentru migranții din Ucraina aflați în tranzit puse la dispoziție de autoritățile locale sunt ocupate astfel: în tabăra mobilă de pe stadionul Dunărea, cele 201 de locuri disponibile sunt toate libere; în blocul M11 pus la dispoziție de Primăria municipiului Galați, duminică erau 111 locuri ocupate; Baza Siderurgistul oferă în sălile de sport 150 locuri, acum toate libere; Centrul social comunitar Șendreni are 30 de locuri, toate libere, iar la căminele studențești aparținând Universității ”Dunărea de Jos” Galați, din 592 de locuri de cazare disponibile, doar 57 sunt ocupate. În internatele și sălile de sport ale unităților de învățământ din județul Galați, din 407 locuri, sunt 42 ocupate, iar la  pensiunile ONG-urilor din județul Galați care și-au exprimat disponibilitatea de a caza refugiați 491 de locuri, doar 90 sunt ocupate.

Citit 726 ori Ultima modificare Duminică, 02 Octombrie 2022 17:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.