Apă de ploaie, blocată pe o alee modernizată

Apă de ploaie, blocată pe o alee modernizată
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

În multe zone modernizate de oraş, cetăţenii se plâng că s-au făcut asfaltări de alei şi drumuri secundare fără să se fi luat în calcul înclinaţiile necesare pentru scurgerea eficientă a apelor pluviale. Şi nu e nevoie să plouă torenţial sau prea mult, la orice ploaie, oricât de mică, multe asemenea alei devin impracticabile, iar dacă, din cauza poziţiei, nu le vede nici soarele, apa bălteşte zile întregi, devenind mizerabilă şi un focar de infecţie, atrăgător mai ales pentru copiii de vârstă mică. 

Un asemenea exemplu este aleea din imagine, situată în Micro 17, în proximitatea blocului I2D. Zona a fost asfaltată recent, dar, aşa cum se vede, finisajul aleii lasă de dorit, apa rămânând adunată după ploaia de sâmbătă spre duminică. Întrucât aleea cu pricina se înfundă în gardul unei case, pe lângă care există un şanţ, poate că ar fi trebuit să se renunţe, acolo, la bordurile noi care, acum, împiedică apa să se mai scurgă. Evident, nici locatarii, nici noi nu suntem specialişti, dar edilii ar trebui să aibă aşa ceva. Şi, evident, să remedieze situaţia.

Citit 1131 ori Ultima modificare Luni, 03 Octombrie 2022 08:27

2 comentarii

 • postat de macarie banu
  Luni, 03 Octombrie 2022 14:38
  78.96.86.***
  remediaza la Sf. Asteapta......si in micro 19,si in micro 21 aceeasi poveste.....veche.Si nu doar pe strazile adiacente sau secundare,chiar pe B-dul Otelarilor e la fel desi are cativa ani buni de cand s-a "modernizat".Treaba de mantuiala facuta la "hei-rup",timpul trece, leafa merge....restul nu mai conteaza sau nu contam.
  0
  2
  Raportează
 • Luni, 03 Octombrie 2022 13:24
  95.76.59.***
  Care primar? Care DOREL?
  "Cum este turcul/primarele, asa si pistolul/DOREL"!
  De unde sa stie ei chestii despre scurgeri, pante si alte detalii specializate?!
  Ei stiu de shaorma si de pizza, sau cafea la plastic, fara de care santierul nu poate porni!
  Care fasole cu parizer sau varza cu sunca afumata?
  Cam despre asta vorbim, cand angajezi in primarie, sau noile nascoceli firme destinate supravegherii lucrarilor, administrate de copii de securisti!
  Angajatii primariei care plimba hartiile cu o mina de spui ca sunt la NASA. Ba unii le mai si uita pe la "plimba tava" unde servesc meniul zilei, nu sunt specialisti decat in lipit afise si distribuiri ale maretelor realizari psd-pnl-udmr-Suedia! Habar nu au de specializarea din diploma ce le permite sa fie diriginte de santier. Ca si juristii directiilor juridice are au nevoie de firma de avocatura, pentru a pierde procesele.
  0
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.