Zi liberă, sărbătorită prin muncă

Zi liberă, sărbătorită prin muncă
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Deși ziua de 5 octombrie a fost liberă pentru profesori, există unități de învățământ care au desfășurat ieri diverse activități. Fie că este vorba despre excursii școlare, fie ședințe organizaționale, Ziua Educatorului a adus o pauză în activitatea profesorilor, cu doar două săptămâni înainte de prima vacanță a elevilor.

"Sunt mai multe școli (nu avem încă o centralizare) în care, deși a fost zi liberă, s-au desfășurat activități extrașcolare. În unele cazuri s-au întâlnit profesorii pentru a discuta despre diverse aspecte ale școlii, în altele s-au organizat excursii sau întâlniri în cadrul proiectelor Erasmus", ne-a spus prof. Adrian Silivestru, inspector școlar în cadrul Inspectoratului Şcolar Județean Galați.

Copiii unei școli din Galați au plecat într-o excursie la munte. Cu mic, cu mare, profesori, copii și părinți și-au dat, miercuri, în zori, întâlnire la Păpădie. "Mami, e ziua pe care o aștept de două săptămâni. Presimt că va fi o zi foarte frumoasă. Păcat că va fi scurtă, aș vrea să stau cel puțin cinci zile în excursie", spunea un copil care aștepta să își ocupe locul în autocarul care îi ducea spre marea aventură. "E prima lui ieșire singur. Mă bucur pentru el când îl văd atât de emoționat, deși stau cu grijă, pentru că sunt încă mici", a concluzionat o mămică ce și-a condus fiul în plimbare. "Astfel de activități cu școala sunt foarte binevenite, având în vedere că au stat acasă doi ani din cauza pandemiei și nu prea au apucat să se cunoască. În gașcă totul e altfel", a fost concluzia părinților însoțitori.

Citit 704 ori Ultima modificare Joi, 06 Octombrie 2022 12:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.