Concurs naţional de cultură generală, la Galaţi

Concurs naţional de cultură generală, la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Ediţia de anul acesta a Campionatului Naţional de cultură generală se va desfăşura şi la Galaţi, sâmbătă, 8 octombrie.

Competiția cuprinde două probe distincte, una individuală şi alta pe echipe de (cel mult) patru persoane. Ambele probe constau în câte 120 de întrebări, fără variante de răspuns, dintre care 20 vor viza România, iar celelalte 100 vor fi "internaţionale". Domeniile din care vor fi întrebările sunt cele standard pentru astfel de competiţii: istorie, cultură, media, ştiinţă, lifestyle, divertisment, mapamond şi sport. Timpul alocat pentru a răspunde la cele 120 de întrebări ale fiecărei probe este de 90 de minute. Întrebările sunt elaborate, la Bucureşti, de membrii Societăţii Române de Trivia, iar organizatorul ediţiei de la Galaţi este Marius Dănilă.

Concursul de la Galaţi se va desfăşura la Daily Pub (local aflat lângă Parcul "Eminescu", din centrul oraşului), de la orele 12.00 (individual) şi 15.00 (echipe). Înscrierile se fac pe pagina de Facebook a evenimentului, "Campionatul Național de Quiz - Galați ", până cel târziu vineri, 7 octombrie, ora 23,00. Organizatorii solicită prezenţa pentru proba individuală cu un sfert de oră înainte de start. Nu se percep niciun fel de taxe de participare.

Concursuri de cultură generală se desfăşoară în lume în acest format din anul 2003, iar în România din 2012. Primul campionat naţional găzduit de Galaţi a avut loc în anul 2014.

Citit 2205 ori Ultima modificare Joi, 06 Octombrie 2022 14:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.