Proiect european finalizat de Fundația "Inimă de Copil"

Proiect european finalizat de Fundația "Inimă de Copil"
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Fundația "Inimă de Copil" a finalizat cu succes proiectul "Energy, Ideas, Action, Change", finanțat în cadrul Programului "Erasmus+". Proiectul s-a derulat în perioada 1 octombrie 2021 - 30 septembrie 2022, în parteneriat cu organizații din Turcia, Bulgaria şi Polonia, și a beneficiat de o finanțare de 17.849 de euro.

În cadrul unei mobilități de tineri, s-au desfășurat în Galați, în luna iulie 2022, o serie de workshopuri, ateliere practice pregătite de fiecare țară, vizite tematice, schimb de informații și de bune practici. Cei 27 de participanți au identificat împreună soluții creative în procesul de învățare pentru tineri, în special pentru tineri din medii dezavantajate.

Scopul principal al proiectului a fost dezvoltarea competențelor celor care lucrează cu tinerii în utilizarea culturii și creativității pentru a promova învățarea informală și integrarea socială. Participanţii au format un grup comun de învățare profesori, profesori ai școlii speciale, psihologi, art terapeuți, coordonatori de voluntari, voluntari care lucrează cu copii, tineri, adulți din medii defavorizate, asistenți sociali, profesioniști din organizații, factori de decizie din municipalități implicați în politici sociale. Acțiunile-cheie derulate în cadrul proiectului produc deja efecte asupra participanților, asupra organizațiilor din care fac parte.

Schimburile de experiență de la Galați au facilitat o înțelegere mai amplă a practicilor, politicilor și sistemelor din domeniul educației, a formării și activităților pentru tineret de la nivelul fiecărei țări. Proiectul a arătat și importanța înțelegerii interconexiunilor dintre educația formală și cea nonformală, pe de o parte, și dintre formarea profesională țintită pentru integrarea pe piața forței de muncă, pe de altă parte.

"Acest proiect "Erasmus+" ne-a oferit ocazia extraordinară de a întâlni oameni, profesioniști, tineri din culturi diferite, din țări diferite. Sunt convinsă că deja cei care au participat la întâlniri aplică modelele dezvoltate împreună la Galați și ne ajută pe toți să ne adaptăm munca de zi cu zi la diverse provocări pe care le întâlnim, cum ar fi cele legate de diversitate sau de identificarea soluțiilor pentru persoanele cu mai puține oportunități", a declarat directorul Fundației "Inimă de Copil", Anna Burtea.

Citit 507 ori Ultima modificare Vineri, 07 Octombrie 2022 08:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.