200 de tecuceni au schimbat PET-ul cu biletul

200 de tecuceni au schimbat PET-ul cu biletul
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

200 de locuitori din Tecuci au luat parte la cea mai amplă campanie națională care promovează călătoriile cu transportul public, în schimbul colectării separate a deșeurilor, "România schimbă PET-ul cu biletul".

La nivel național, peste 12.000 de persoane din 63 de orașe au participat la campania din 16 septembrie, dezvoltată de asociația Act for Tomorrow și Kaufland România, cu sprijinul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.

La nivel local, în Tecuci, campania s-a bucurat de sprijinul Școlii Gimnaziale "Ștefan Octavian Iosif". Primăria Tecuci s-a alăturat ca partener local al acțiunii, fiind implicată în toate etapele de realizare a campaniei și oferind susținere în organizare și promovare. Viceprimarul Oliwer-Claudiu Drăgan a participat la acțiune în ziua evenimentului, călătorind cu transportul public în schimbul deșeurilor, pentru a da un exemplu concetățenilor săi.

În schimb, campania din municipiul Galați a scârțâit serios, după cum ați putut citi în articolul "Degeaba dai PET-ul, dacă nu s-a emis biletul! O campanie (doar) cu bune intenții", semnat de Anca Melinte. Biletele s-au terminat rapid, la nici două ore, colega noastră aflând apoi că Transurb a vândut biletele pentru campanie la bucată, cu factură pentru fiecare bilet eliberat! Astfel că, la această oră, nu se știe câți gălățeni (din cei 1.000 "estimați") au putut participa efectiv la campanie.

Aceasta s-a desfășurat în parcările magazinelor Kaufland. În schimbul a cinci deșeuri (PET-uri, doze de aluminiu, sticlă) introduse în automatele de colectare separată, participanții au primit un cupon în baza căruia au primit biletul de autobuz cu două călătorii sau valabil 24 de ore, în funcție de specificul fiecărui oraș, de la voluntarii prezenți la fiecare punct de colectare. În Galați, atât s-a putut!

Citit 557 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.