S-a dat startul celei de-a doua ediții a proiectului "Fii Avocat în Școala Ta!"
Foto: Andreea Țurcanu

S-a dat startul celei de-a doua ediții a proiectului "Fii Avocat în Școala Ta!"
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Baroul Galați şi Inspectoratul Școlar Județean Galați au semnat documentele pentru începerea celei de-a doua ediții a proiectului "Fii Avocat în Școala Ta!"(FAST). În cadrul proiectului, elevii din școlile și liceele gălățene vor putea participa la ore de educație juridică nonformală oferite de avocații din barou, putând simula procese şi învăța lucruri noi din domeniul Dreptului.

În şedința de start s-a făcut prezentarea proiectului FAST, în sală fiind prezenți elevi şi profesori de la mai multe școli și licee, printre care C.N."A.I.Cuza", Liceul "Emil Racoviţă", C.N. "Mihail Kogălniceanu".

"Ideea ne-a venit în 2021, când baroul nostru a semnat un protocol de colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean, dar din păcate a venit pandemia și am oprit proiectul. Anul acesta, Uniunea Națională a Barourilor din România a decis să reia acest proiect şi am hotărât să-l implementăm și la Galaţi", a spus coordonatoarea proiectului FAST, avocat Alice Comănescu.

La activitate, printre alte oficialități, au fost prezenți inspectorul şcolar general Gina Brînzan, decanul Baroului Galați, av. Cristian Săraru, președintele Curții de Apel Galați, judecătorul Cosmin-Răzvan Mihăilă și procurorul Virgil Luparu.

Citit 696 ori Ultima modificare Marți, 11 Octombrie 2022 08:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.