Altercație în fața Tribunalului. Maceta și ranga, pregătite pentru o reglare de conturi

Altercație în fața Tribunalului. Maceta și ranga, pregătite pentru o reglare de conturi
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Trei tineri, cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani, au atacat o familie cu care unul dintre ei se judeca pentru introducerea unei măsuri de protecție, chiar în fața Palatului de Justiție din Galați.

Jandarmii au fost sesizați de o femeie joi, 13 octombrie, că în fața instituției are loc un conflict între mai multe persoane. La vederea jandarmilor, unul dintre minori a fugit spre strada Brăilei, iar alte două persoane implicate în incident au fost imobilizate de oamenii legii și conduse în incinta Palatului. Pentru prevenirea unui alt incident a fost solicitat și sprijinul echipajului de jandarmerie aflat în misiune de menținere a ordinii publice.

La controlul corporal asupra unuia dintre tineri, în vârstă de 16 ani, a fost depistată o macetă cu lungimea de 70 cm și lama de 52 cm. Totodată, una dintre persoanele amenințate de către grupul de tineri le-a indicat jandarmilor locul unde a fost aruncată de către aceștia o rangă din fier, cu lungimea de 130 cm. Din verificările efectuate a reieșit faptul că incidentul s-a produs în afara Palatului de Justiție, după terminarea unei audieri privind introducerea unui ordin de protecție pe numele unuia dintre agresori. De față s-a aflat familia persoanei care a solicitat măsura de protecție, avocatul acesteia, persoana vizată de măsură, membrii de familie și prietenii acestuia. Între ei s-a iscat un conflict spontan, iar intervenția promptă a jandarmilor a zădărnicit acțiunea agresivă a tinerilor. În cauză, jandarmii au întocmit actele de sesizare pentru săvârșirea infracțiunii de tulburare a ordinii și liniștii publice. La întocmirea actelor de sesizare a fost prezent și tatăl minorului în vârstă de 14 ani. Tânărul care a fugit de la fața locului a fost identificat de jandarmi ca fiind persoana asupra căreia s-a dispus măsura de protecție. Cercetările sunt continuate de poliție.

Foto: Jandarmeria Galați

Citit 1919 ori Ultima modificare Vineri, 14 Octombrie 2022 12:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.