Organizaţia Naţiunilor Unite se mută la Şcoala Nr. 29 Galaţi

Organizaţia Naţiunilor Unite se mută la Şcoala Nr. 29 Galaţi
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Un proiect inedit pentru învățământul gimnazial se va derula în perioada 14-16 octombrie 2022 la Școala Gimnazială Nr. 29, realizat prin inițiativa a două eleve: Iasmina Lidia Tuluș și Denisa Andreea Ghionea. LudicMUN este un proiect de service learning, derulat cu sprijinul unor instituții valoroase precum: Biblioteca "V. A. Urechia", Centrul Europe Direct Galați, Universitatea ”Danubius”. MUN - Model United Nations, reprezintă simularea academică a conferințelor Organizației Națiunilor Unite și, de obicei, se organizează doar la nivel liceal.

"Este o premieră faptul că o astfel de activitate are loc la nivel de gimnaziu, adaptată la nivelul particularităților de vârstă, de aici şi denumirea de LudicMUN", spune directoarea de la Şcoala Nr. 29, Cristina Dediu.

În centrul dezbaterilor se află problemele actuale ale comunității internaționale și oferă elevilor posibilitatea de a se raporta critic la evenimente ce ne afectează pe noi toți.

"Este un proiect ambițios, derulat de elevi pentru elevi, ce a implicat voluntariat, perseverență și mai ales depășirea limitelor. A adunat liceeni, care au ales să practice voluntariatul, pentru o cauză în care cred, și gimnaziști, care au ales să se implice în mod voluntar într-o activitate interesantă și considerată de ei importantă pentru dezvoltarea lor personală. Să asiști la traininguri de pregătire cu un tablou format din formatori și formabili și să descoperi că profesionalismul poate fi regăsibil la orice vârstă este onorant și îți dă speranță. În calitate de reprezentanți ai școlii, nu putem spune decât un mare mulțumim și nu putem decât să ne bucurăm că spiritul Școlii Gimnaziale Nr. 29 poartă o lumină proprie ce trece din generație în generație", concluzionează directoarea-adjunctă a instituţiei, Geanina Ţurcanu.

Citit 2136 ori Ultima modificare Vineri, 14 Octombrie 2022 08:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.