Programul Rabla Local, amânat pentru noiembrie

Programul Rabla Local, amânat pentru noiembrie
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Programul Rabla Local a fost amânat pentru a doua oară, urmând să înceapă în luna noiembrie. Prin intermediul acestui program, care este diferit de Rabla Clasic și Rabla Plus, persoanele fizice care vor casa o mașină mai veche de 15 ani vor putea primi, de la primăria de care aparțin, un stimulent în valoare de 3.000 de lei, fără a fi obligate să folosească banii obținuți pentru a cumpăra o mașină nouă. Totuși, acești beneficiari nu vor putea cumpăra, timp de trei ani de la obținerea banilor, o mașină cu normă de poluare Euro 4 sau mai mică. Pot fi duse la casat mașini mici, microbuze și chiar autoutilitare sau autospeciale ușoare.

Potrivit Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), primăriile își vor putea face, începând din 7 noiembrie, conturi de utilizator pentru înscrierea în cadrul programului, iar din 11 noiembrie vor putea depune cererile de finanțare, pentru a-și recupera sumele plătite celor care și-au dat mașinile la casat. În funcție de implicarea primăriei din localitatea de domiciliu, cei interesați vor putea cere bani pentru casarea mașinilor vechi după jumătatea lunii viitoare, comentează avocatnet.ro.

Cei care vor să se înscrie în programul Rabla Local trebuie să se asigure că primăria localității în care locuiesc participă la program. Ei trebuie să aibă domiciliul sau reședința în localitatea respectivă, să dețină un autovehicul uzat înmatriculat pe numele lor de cel puțin cinci ani și să fie în evidențele fiscale ale primăriei respective, să nu aibă restanțe la plata taxelor, impozitelor, amenzilor și contribuțiilor către bugetul de stat și cel local, să nu folosească aceeași mașină pentru a obține diverse alte finanțări, inclusiv prin Rabla Clasic sau Rabla Plus, și să nu aibă condamnări definitive pentru infracțiuni împotriva mediului.

Citit 641 ori Ultima modificare Joi, 20 Octombrie 2022 08:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.