A murit cunoscutul cercetător Gheorghe Mencinicopschi

A murit cunoscutul cercetător Gheorghe Mencinicopschi
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Biologul, biochimistul și cercetătorul Gheorghe Mencinicopschi, personalitate activă în domeniul alimentației din România, a murit miercuri, 19 octombrie, la vârsta de 73 de ani. Mencinicopschi a murit la un spital din Capitală, unde era internat de mai multe zile, cu o boală gravă la plămâni.

Născut pe 1 mai 1949, în comuna Domnești, județul Argeș, Gheorghe Mencinicopschi a fost director al Institutului de Cercetări Alimentare şi profesor universitar la Facultatea de Biotehnologii a Universității de Stiințe Agricole și Medicină Veterinară Bucuresti.

A absolvit Universitatea București, Facultatea de Biologie­-Biochimie, ca șef de promoție, apoi a urmat cursuri postuniversitare în Italia şi SUA. A fost doctor în biologie, a elaborat tratate de specialitate în domeniul alimentației şi nutriției umane, publicând peste 300 de lucrări științifice, în țară și în străinătate. Deține 23 de brevete de invenții. A fost membru a numeroase academii ştiinţifice din România şi din Paris, New York şi Montreal. A fost recompensat cu importante titluri şi medalii, printre care şi Diploma de Onoare a Senatului Universității "Dunarea de Jos" din Galați, pentru merite deosebite în dezvoltarea învățământului superior de industrie alimentară.

A fost condamnat la şase ani de închisoare, în dosarul privatizarii Institutului de Cercetări Alimentare, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice și fals în înscrisuri sub semnătură privată. A fost eliberat condiţionat după ce a stat doi ani după gratii.

Citit 2790 ori Ultima modificare Joi, 20 Octombrie 2022 11:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.