Flashmob în culori de toamnă, în Grădina Publică

Flashmob în culori de toamnă, în Grădina Publică
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În Grădina Publică din Galați va avea loc sâmbătă, 22 octombrie, de la ora 11:00, un flashmob al șevaletelor. Flashmobul este realizat în cadrul unui proiect cu fonduri europene derulat de Consiliul Județean Galați și Consiliul Raional Hîncești, Republica Moldova, și se va desfășura în același timp în cele două localităţi.

Sâmbătă, în Grădina Publică vor fi prezenți 50 de artiști gălățeni, care vor picta culorile toamnei, aceasta fiind tema evenimentului. Simultan, la Hîncești, în zona Morii cu Aburi de la Mereșeni, tot în cadrul acestui flashmob, 50 de pasionați de pictură din Republica Moldova vor pune și ei pe pânză culorile toamnei.

"Este un eveniment spectaculos, unic pentru noi, care arată că arta nu are frontiere. Este un flashmob internațional, ce se va desfășura în același timp la noi și în Republica Moldova. La final, cele mai frumoase zece opere de artă realizate de pictorii gălățeni vor fi expuse la Hîncești, iar cele mai frumoase zece picturi realizate de artiștii moldoveni vor fi expuse la Centrul Cultural "Dunărea de Jos". Acest flashmob este parte a unui proiect transfrontalier, prin care noi construim o sală modernă de spectacole pentru Centrul Cultural, iar partenerii noștri din Republica Moldova restaurează o veche moară cu aburi", a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Pensulele, acuarelele, șevaletul și pânza de desen vor fi asigurate gratuit pentru toți participanții. Comisiile de evaluare, una la Galați și alta la Hîncești, vor stabili operele de artă ce vor fi expuse publicului. În cazul în care condițiile meteo vor fi nefavorabile, evenimentul se va desfășura în foaierul Teatrului Național de Operă și Operetă "Nae Leonard".

Acțiunea se desfășoară în cadrul proiectului "Trecutul are un nou viitor - Cooperare transfrontalieră pentru valorificarea patrimoniului cultural în Galați, România, și Hîncești, Republica Moldova", finanţat în cadrul Programului Operaţional Comun România - Republica Moldova 2014-2020, Consiliul Județean Galați fiind lider de proiect. Evenimentul din acest weekend este coordonat de Centrul Cultural "Dunărea de Jos", partener în cadrul proiectului transfrontalier, iar întreaga acțiune va fi difuzată live pe pagina de Facebook a Centrului Cultural.

Citit 697 ori Ultima modificare Joi, 20 Octombrie 2022 16:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.