Donații pentru azilul de bătrâni din Pechea

Donații pentru azilul de bătrâni din Pechea
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Bătrânii de la azilul-spital din Pechea vor primi donații constând în produse tradiționale de toamnă, oferite în dar de elevii școlii din comuna Costache Negri. Acest lucru se întâmplă la doar o zi după ce la căminul cultural din comună a avut loc Festivalul Toamnei, acțiune pornită la inițiativa cadrelor didactice ale școlii, cu sprijinul mămicilor și elevilor școlii. Activitatea caritabilă a avut și oaspeți de seamă cum ar fi reprezentanții comitetului de părinți, conducerea școlii și chiar primarul comunei, Ștefan Luca. Elevii școlii și-au lăudat produsele și au vândut din bunătățile toamnei, iar bănuții pe care i-au adunat vor fi folosiți în școală. Și pentru ca festivalul de toamnă să fie complet, produsele care au rămas nevândute vor fi donate bătrânilor nevoiași de la azilul din Pechea.

"O bijuterie de acțiune!"

Decoruri de toamnă, costume populare și tradiționalul colac cu sare pentru oaspeți au întregit tabloul toamnei. Vizibil emoționat, primarul Ștefan Luca i-a felicitat pe organizatori și s-a alăturat cumpărătorilor produselor tradiționale acestui anotimp. "A fost o activitate foarte frumoasă, care pe mine m-a impresionat teribil. Am participat alături de consilierii mei și am gustat din produsele tradiționale oferite la târg. Organizatorii au pregătit zacuscă, compoturi de toate felurile, au amenajat o expoziție de fructe tradiționale și au realizat un decor specific. Am cumpărat și eu câte ceva din bunătățile de acolo și am putut astfel să acopăr și eu o parte din nevoile școlare ale copiilor din localitatea noastră. A fost o bijuterie de acțiune, o activitate de nota 10, pe care am savurat-o sufletește din plin. Cel mai mult m-am bucurat de inițiativa organizatorilor, care au decis să doneze preparatele rămase bătrânilor de la azilul-spital din Pechea. Sunt sigur că seria activităților de acest gen va continua la noi în comună și în școală, mai ales că se apropie sărbătorile de iarnă", ne-a declarat edilul comunei.

Munca în echipă dă roade

"Mămicile de la fiecare clasă s-au organizat împreună cu președinții comitetelor de părinți ai claselor și cu profesorii și au promovat «Festivalul Toamnei» cu diferite bunătăți din cămara fiecăruia. Bănuții pe care copiii i-au strâns îi va folosi fiecare clasă după cum va dori. Alături de noi au participat profesorii școlii, oameni din comună și chiar domnul primar. Restul borcanelor cu produse tradiționale vor fi donate unui azil de bătrâni din Pechea. Vom mai face astfel de activități și cu alte ocazii", ne-a promis Mirela, una dintre mămicile implicate în organizare.

Citit 2239 ori Ultima modificare Vineri, 21 Octombrie 2022 07:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.