UPDATE/ Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a demisionat!

UPDATE/ Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a demisionat!
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Vasile Dîncu și-a dat demisia din funcția de ministru al Apărării. ”Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilității colaborării cu Președintele României, comandantul Suprem al Armatei”, a anunțat Vasile Dîncu pe Facebook.

”În cursul acestei dimineți, am înaintat Prim Ministrului României, Nicolae Ciucă, demisia mea din funcția de ministru al apărării naționale. Redau, mai jos, textul integral: Domnului Prim Ministru al Guvernului României Nicolae - Ionel Ciucă DEMISIE Subsemnatul Vasile DÎNCU, membru al Guvernului României, deținător al portofoliului apărării, vă rog să luați act de demisia mea din această funcție. Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilității colaborării cu Președintele României, comandantul suprem al Armatei. Consider necesară retragerea mea din această funcție pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie și programele care necesită fluiditate pe întreg lanțul de comandă și pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcționarea optimă a Ministerului Apărării Naționale și a Armatei Române. Domnule Prim Ministru, vă mulțumesc pentru colaborarea onestă și deschiderea de care ați dat dovadă pe tot parcursul activității guvernamentale comune și vă asigur de tot sprijinul meu pentru toate proiectele și programele Ministerului si Armatei Române, din calitatea de senator, membru în Parlamentul României”, a scris fostul ministru al Apărării pe Facebook.

UPDATE:

Ulterior, ministrul demisionar al Apărării a declarat că preşedintele Klaus Iohannis nu i-a făcut niciun reproş concret şi că nu i-a cerut nimeni demisia, după ce invocase "imposibilitatea colaborării" cu acesta. Ministrul demisionar a precizat, într-o declaraţie făcută presei la Parlament, că şi-a motivat deja actul unilateral. "Este un motiv foarte clar exprimat şi nu vreau să dau niciun detaliu", a subliniat Vasile Dîncu. Întrebat de când s-a format o ruptură între el şi şeful statului, Vasile Dîncu a răspuns: "Nu ştiu. De când aud pe surse, de şase luni, că trebuie să demisionez şi toate celelalte".

După demisia lui Dîncu, conform unor surse din PSD, președintele Marcel Ciolacu s-a întâlnit, în biroul său din Parlament, cu Sorin Grindeanu și cu Paul Stănescu pentru nominalizarea unui succesor la conducerea Ministerului Apărării. Sursele citate au declarat pentru HotNews.ro că variantele luate în calcul de PSD pentru postul de ministru al Apărării sunt Mihai Tudose - europarlamentar PSD, fost premier, fost ministru al Economiei și fost deputat, Angel Tîlvăr - senator la al doilea mandat, fost deputat și fost ministru pentru relaţia cu românii de pretutindeni și Mihai Weber - deputat aflat la al treilea mandat. În plus, liderii PSD vor ca și liberalii să își remanieze un ministru, în oglindă cu plecarea lui Vasile Dîncu de la Ministerul Apărării, au declarat surse din coaliție pentru G4Media. Ministrul PNL vizat de social-democrați ar fi Virgil Popescu, criticat constant de PSD pentru deciziile luate în criza energiei. Mai mult, Marcel Ciolacu a transmis public, luni, după demisia lui Dîncu că îi cere chiar premierului Nicolae Ciucă să își asume interimatul de la Ministerul Apărării.

Reamintim faptul că Vasile Dîncu a provocat reacţii dure pe scena politică după ce a afirmat că negocierile reprezintă singura şansă pentru încheierea războiului din Ucraina.

Citit 878 ori Ultima modificare Luni, 24 Octombrie 2022 17:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.