Copil salvat din Dunăre duminică, la Trecere Bac

Copil salvat din Dunăre duminică, la Trecere Bac
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Graba, neatenția, inconștiența – toate se puteau solda cu un final tragic pentru un copil de șase ani și familia lui, dar, din fericire, totul s-a terminat cu bine. Duminică după-amiază, un băiețel de șase ani a fost la un pas să se înece în apele Dunării, între bac și ponton, dar a fost salvat de prezența de spirit a angajaților Navrom Bac.

Deși bacul de desprinsese deja de mal pentru a pleca în cursă, băiețelul, însoțit de fratele său mai mare și de tatăl său, au alergat pe pasarelă și au încercat să sară din mers, moment în care copilul s-a dezechilibrat și a căzut în apă, ne-a declarat Cosmin Chelbașu, șef Serviciu comercial al Navrom Bac. Văzând ce s-a întâmplat, unul dintre marinarii de pe bac, Cosmin Andreiana, a sărit imediat în apă și l-a salvat pe copil, iar căpitanul navei a oprit motoarele, pentru ca băiețelul să nu fie prins între bac și ponton.

În ajutorul copilului sărise și fratele lui mai mare, chiar dacă nu știa să înoate. Cei de la Navrom Bac i-au aruncat un colac de salvare și au reușit să-l aducă și pe el cu bine pe mal. Copilul a fost luat imediat de familie, nefiind necesară intervenția medicilor.

Totul s-a terminat cu o sperietură zdravănă pentru cei implicați și, poate, cu lecția că mai bine pierzi un bac decât să-ți pierzi viața.

Sursa foto: Facebook

Citit 1914 ori Ultima modificare Joi, 27 Octombrie 2022 12:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.