Primăria Galaţi vrea 3.000 de pliante şi un spot video despre etica în administraţia locală
Foto: Facebook - Primaria Galaţi

Primăria Galaţi vrea 3.000 de pliante şi un spot video despre etica în administraţia locală
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Primăria municipiului Galaţi a pus la bătaie un contract în valoare estimată de 16.806 de lei fără TVA pentru realizarea a 3.000 de pliante şi a unui spot video care va fi promovat timp de şapte zile pe un site de socializare.

„Spotul video va promova integritatea, urmărind adoptarea unei atitudini etice şi va fi difuzat pe o reţea de socializare timp de şapte zile”, precizează Primăria în caietul de sarcini al achiziţiei publice derulate pe site-ul propriu. Este vorba despre o campanie prin care cetăţenii sunt ajutaţi să înţeleagă fenomenul corupţiei şi sunt informaţi cu privire la consecinţele implicării lor în faptele de corupţie.

„Experţii Direcţiei Generale Anticorupţie vor elabora textele, vor alege imaginile sugestive propuse de prestator pentru implementarea măsurilor referitoare la prevenirea corupţiei”, se mai arată în cerinţele Primăriei.

Achiziţia publică pentru video şi pliante se desfăşoară în cadrul proiectului ”Eficienţă şi eficacitate în administraţia publică locală prin integritate”, aprobat în cadrul Programului Operaţional Capacitate Administrativă, finanţare europeană câştigată de Primăria Galaţi.

Obiectivul general al proiectului constă în consolidarea integrităţii şi reducerea vulnerabilităţilor şi a riscurilor de corupţie la nivelul unităţii administrativ teritoriale, iar unul dintre obiectivele specifice îl reprezintă dezvoltarea cunoştinţelor, a competenţelor şi abilităţilor personalului din Primărie, de la Evidenţa Persoanei. Concret, se doreşte creşterea transparenţei eticii şi integrităţii autorităţilor şi instituţiilor publice, perioada de implementare fiind de 16 luni.

Între rezultatele aşteptate se numără: asigurarea unei transparenţe sporite a acţiunilor întreprinse de Primărie, dar şi o campanie de conştientizare menită să combată corupţia şi să promoveze etica şi integritatea în administraţia publică.

Rămâne de văzut dacă Primăria va deveni mai accesibilă, mai transparentă şi mai eficientă în urma acestui proiect.

Citit 800 ori Ultima modificare Sâmbătă, 29 Octombrie 2022 14:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.