Încep pregătirile pentru noul complex imobiliar din Port

Încep pregătirile pentru noul complex imobiliar din Port
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Mai multe fotografii făcute de sus, în zona fostului Laminor de Tablă Galați din zona Port, par să indice că au început deja pregătirile pentru construcția noului complex imobiliar ce urmează a fi ridicat aici.

Reamintim că, la jumătatea lunii februarie a acestui an, fondul de investiții NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de mall-uri din România, a achiziționat un teren de 17 hectare de pe strada Portului, teren al fostei fabrici INTFOR, urmașa Laminorului de Tablă.

Înființată în 1990, INTFOR a fost privatizată în 1999, iar în 2005 a fost preluată de grupul Profiland al omului de afaceri Andrei Lișinschi. Fabrica a intrat în faliment în 2020, după aproape zece ani de insolvență.

În fotografiile menționate se poate vedea cum o parte din fostele hale ale întreprinderii au fost deja puse la pământ, pentru a elibera terenul.

NEPI Rockcastle, care deține și complexul comercial Shopping City din Galați, a anunțat că va ridica un proiect imobiliar mixt pe terenul de lângă Dunăre. Acesta va cuprinde, probabil, un centru comercial și un ansamblu rezidențial. Începerea construcțiilor pentru noul proiect din Galați a fost anunțată pentru anul 2023, după obținerea autorizațiilor necesare.

Citit 9457 ori Ultima modificare Luni, 31 Octombrie 2022 21:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.