Se lasă cu dosar penal! Clotilde Armand, acuzată de conflict de interese și incompatibilitate

Se lasă cu dosar penal! Clotilde Armand, acuzată de conflict de interese și incompatibilitate
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Agenţia Naţională de Integritate a stabilit că primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, s-a aflat în conflict de interese şi incompatibilitate, fiind sesizat şi Parchetul General în legătură cu săvârşirea infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Potrivit unui comunicat al ANI, Clotilde Armand s-a aflat în conflict de interese, deoarece în exercitarea atribuţiilor de primar a semnat dispoziţiile prin care s-a numit pe sine manager al proiectului "Îmbunătăţirea capacităţii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupţie", finanţat din fonduri europene şi care au produs un folos material pentru sine în cuantum de 18.720 lei, încălcând astfel prevederile art. 70, art. 71 şi art. 76 din Legea nr. 161/2003.

Cele 5 dispoziţii semnate reprezintă numirea în funcţia de manager de proiect, precum şi majorarea indemnizaţiei lunare, cu până la 30 la sută.

De asemenea, Clotilde Armand s-a aflat în stare de incompatibilitate începând cu data de 18 februarie 2022, data dispoziţiei privind numirea managerului de proiect al proiectului "Îmbunătăţirea capacităţii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupţie", întrucât a exercitat simultan cu funcţia de primar al Sectorului 1 şi funcţia remunerată de manager de proiect, nerespectând astfel dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003.

În acest caz, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Clotilde Armand a infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul penal întrucât, în exercitarea atribuţiilor de primar, respectiv în perioada februarie - august 2022, a semnat cinci dispoziţii care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine.

În plus, ANI a sesizat prefectul municipiului Bucureşti cu privire la legalitatea actelor administrative ale autorităţilor administraţiei publice, respectiv a dispoziţiei de numire în funcţia de manager de proiect şi a celor 4 dispoziţii prin care au fost suplimentate veniturile, atribuţii conferite de prevederile art. 252, alin. (1), lit. c) din Codul Administrativ, acte materiale pentru care au fost reţinute aspecte şi indicii privind încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor, al conflictelor de interese în materie administrativă şi a legislaţiei în materie penală.

Citit 714 ori Ultima modificare Luni, 07 Noiembrie 2022 11:41

5 comentarii

 • postat de florin
  Marți, 08 Noiembrie 2022 09:25
  86.124.203.***
  Asta cu ss!Asta cu hotii mei e mai buni ca nu e pesedisti nu mai merge!Dupa 18 ani de presedinti care vin din dreapta Romania tot corupta este!Ati tot frecato cu acea coruptie in cit dupa 18 ani perioada lui Nastase pare Alba ca Zapada!Si in astia 18 ani toata lumea au avut ministrii de interne si justitie!
  0
  0
  Raportează
 • postat de ss
  Luni, 07 Noiembrie 2022 22:32
  5.13.237.***
  proiectul era despre eradicarea coruptiei in administratia locala.....simpatic ala care dadea ca argument ca daca era proiect psd ce fel am reactiona! Proiect psd sau pnl de eradicare a coruptiei?!!!! Imposibil!
  0
  0
  Raportează
 • postat de florin
  Luni, 07 Noiembrie 2022 15:29
  86.124.203.***
  Noi nu locuim in sectorul 1 deci nu putem comenta modul de administrare a doamnei Clotilde!La viitoarele alegeri poate locuitorii sectorului 1 o vor alege este dreptul lor!Dar daca un primar pesedist ar fi fost acuzat de ANI cum comentati?Sa spunem ca astazi ar fi aparut stirea ca Negoita ar fi fost anchetat si acuzat de ANI ca ar fi semnat pentru el un contract din care sai iasa 30 la suta?Atunci cum ar fi atacata problema de presa trotinetista??????Cei care lucreaza in presa tinerilor frumosi si liberi cum ar comenta acuzatia lui ANI catre un pesedist?????Pai Dragnea a fost condamnat pentru nimicuri!!!!Cum spuneau cei de la USR:acuzata sau acuzatul sa-si dovedeasca nevinovatia!!!!!De si nu este corect ca acuzatul sa-si dovedeasca nevinovatia acum sper ca primarul userist sa-si dovedeasca nevinovatia in fata lui d-na Keovesi!Pentru ca este frauda cu fonduri europene!Si daca a aparut in presa este vinovata!USR a fost de acord cu judecata in presa si la televizor deci este vinovata!!!!!
  3
  0
  Raportează
 • postat de Tecucean
  Luni, 07 Noiembrie 2022 12:46
  86.120.171.***
  O făcătura a mafiei politice împreună cu o parte a presei subjugate politic
  4
  13
  Raportează
 • postat de Cristi
  Luni, 07 Noiembrie 2022 12:39
  86.34.187.***
  Campania de denigrare vad ca are continuitate pana si la Galati, va recomand sa mergeti pe la institutiile galatene si sa cereti lista ,,managerilor de proiecte europene'' si surprizele nu vor conteni. Dar ce sa faci!? nu va plateste nimeni sa scrieti despre asta.
  4
  17
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.