Armă neletală descoperită în autoturismul unui român

Armă neletală descoperită în autoturismul unui român
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Un șofer a încercat să treacă vama cu o armă neletală şi un încărcător cu cartușe cu bilă de cauciuc, ascunse în cotieră. Bărbatul, în vârstă de 26 de ani, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, la volanul unui autoturism înmatriculat în Republica Moldova.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali, a descoperit în cotiera dintre scaunele din față ale autoturismului, o armă neletală de 9 mm, din categoria celor supuse autorizării, și un încărcător cu 6 cartușe cu bilă de cauciuc, calibrul 9 mm. În legătură cu cele constatate, bărbatul a declarat că nu a știut despre prevederile legale privind regimul armelor și munițiilor.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată. Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, urmând a fi predate Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul I.P.J. Galați.

Citit 635 ori Ultima modificare Luni, 07 Noiembrie 2022 13:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.