Peste 300 de concurenţi la evenimentul sportiv-caritabil „Crosul Andreian” (FOTO)

Peste 300 de concurenţi la evenimentul sportiv-caritabil „Crosul Andreian” (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Pe 19 noiembrie, cu binecuvântarea ÎPS Casian, "Crosul Andreian", organizat de Asociaţia Studenţilor Creştin Ortodocşi Români, filiala Galaţi, şi Liga Studenților din Galați, a adunat la linia de start peste 300 de concurenţi, iubitori ai sportului şi ai faptelor bune, am aflat de la părintele Rareş Bucur. Până şi vremea, destul de capricioasă toată săptămâna, a ţinut sâmbătă cu participanţii la eveniment, soarele arătându-şi faţa în timpul evenimentului. 

Punctul de sosire a fost la Muzeul Istoriei Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos, acolo unde ocupanţii primelor trei locuri, dar şi ceilalţi participanţi au fost premiaţi cu medalii, diplome şi alte daruri, iar fondurile obţinute din donațiile participanților vor fi utilizate exclusiv pentru sprijinirea a doi studenţi gălăţeni. Între concurenţi s-a aflat şi tânărul Mircea Marian Petria, de 31 de ani, multiplu campion paralimpic la atletism, dar şi alte persoane cu dizabilităţi.

Ierarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, i-a binecuvântat pe toţi tinerii participanţi şi i-a felicitat pentru organizarea acestei manifestări sportive care are ca scop atât socializarea şi recreerea, cât şi ajutorarea unor tineri de către alţi tineri. La final, chiriarhul Dunării de Jos i-a invitat pe toţi în Salonul oficial al Muzeului eparhial unde le-a ţinut un cuvânt de învăţătură despre bucuria de a fi în comuniune unii cu alţii în săvârşirea faptelor bune, avându-l model şi îndrumător pe Sfântul Apostol Andrei. Înaltpreasfinţia Sa le-a prezentat şi expoziţia foto-documentară dedicată împlinirii a 100 de ani de la Încoronarea Suveranilor României Mari, Regina Maria şi Regele Ferdinand, la Alba Iulia (1922-2022).

La final, toţi cei prezenţi au mers împreună cu ierarhul locului în Capela acestei instituţii de cultură din Galaţi, unde s-au rugat şi s-au închinat la Sfintele Icoane.

Organizatorii au fost sprijiniţi de Arhiepiscopia Dunării de Jos, Universitatea ”Dunărea de Jos”, Primăria Galați, Inspectoratul Județean de Poliție al municipiului Galați, Inspectoratul Școlar Județean Galați şi Fundația Comunitară Galați,  Asociația pentru Salvare, Recuperare și Ajutor Umanitar (SRAU Galați) şi Asociația pentru Instruire în Situații de Urgență (UVSAR Galați) asigurând asistența medicală.

foto: Bogdan Cînepă

Citit 819 ori Ultima modificare Duminică, 20 Noiembrie 2022 18:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.