Unde va avea loc parada militară de 1 Decembrie, la Galaţi
Foto: Arhiva VL

Unde va avea loc parada militară de 1 Decembrie, la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Gălăţenii vor avea din nou parte, de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, de o paradă militară, pe strada Brăilei, zona Țiglina I. La defilare participă cu detașamente și tehnică UM01552, UM01551, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Galați, Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră,  Poliția Locală și Penitenciarul Galați. 

Potrivit unui comunicat de presă, Primăria municipiului Galați, în colaborare cu Instituția Prefectului – județul Galați și  Garnizoana Galați, organizează ceremoniile dedicate Zilei Naționale a României – 1 Decembrie 2022.

Programul manifestărilor cuprinde Te Deum la Catedrala Arhiepiscopală, ceremonial militar și religios la Mausoleul Eroilor, precum și defilarea cu trupe și tehnică militară pe strada Brăilei, zona Țiglina (Arcada).

Ceremoniile vor începe la Catedrala Arhiepiscopală unde în intervalul 10,30-11,00 va fi oficial un Te Deum.

La Mausoleul Eroilor – Cimitirul Eternitatea va avea loc în intervalul 11,30 – 12,00 ceremonialul militar și religios urmat de alocuțiuni şi depunere de coroane de flori.

Pe strada Brăilei (Țiglina I), în intervalul 13,00 – 14,00 se va desfăşura defilarea cu personal și tehnică. Va fi intonat Imnului de stat al României, iar după evocarea importanței zilei de 1 Decembrie, mesajul Guvernului şi momente artistice va urma parada militară.

La defilare participă cu detașamente și tehnică UM01552, UM01551, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Galați, Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră,  Poliția Locală și Penitenciarul Galați. 

 

Citit 7686 ori Ultima modificare Joi, 24 Noiembrie 2022 13:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.