Licitații CFR de 40 de milioane de lei, pentru traverse și cleme elastice

Licitații CFR de 40 de milioane de lei, pentru traverse și cleme elastice
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat două licitații pentru achiziția de materiale de cale - 20.000 de traverse normale și speciale din lemn impregnate, 4.000 mc de traverse speciale din lemn impregnate și 160.000 de seturi de cleme elastice -, în valoare totală de 39,117 milioane de lei, informează compania.

Achiziția de traverse de lemn pentru calea ferată este necesară pentru asigurarea bazei materiale în cadrul lucrărilor de întreținere/ reparație a căii, lucrări efectuate în scopul menținerii acesteia în toleranțele instrucționale, astfel încât circulația trenurilor să se desfășoare cu vitezele proiectate, concomitent cu creșterea gradului de siguranță a circulației și de sporire a regularității traficului feroviar, prin eliminarea unor situații care pot conduce la întreruperea/ restricționarea circulației, potrivit sursei citate.

Clemele elastice sunt elementele care asigură prinderea șinei de traversă, fiind confecționate din oțeluri speciale cu o rezistență mecanică sporită. Acestea sunt folosite în cadrul lucrărilor de reparații linii CF, în special pe sectoare de linii cu trafic intens, principalul lor beneficiu fiind menținerea gradului de siguranță în traficul feroviar, contribuind totodată și la reducerea cheltuielilor de exploatare.

Termenul-limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare și deschiderea ofertelor este 17 ianuarie 2023.

Citit 713 ori Ultima modificare Vineri, 25 Noiembrie 2022 09:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.