„Noi, moldovencele, avem suflet de aluat fraged şi inimă de cozonac moldovenesc”

„Noi, moldovencele, avem suflet de aluat fraged şi inimă de cozonac moldovenesc”
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Vocea minunată a interpretei de muzică populară Mioara Velicu a răsunat, marţi, 29 noiembrie, în plenul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Galaţi. Artista a cântat o tulburătoare baladă, apoi o strofă şi un refren din cântecul „Mă mândresc că-s moldoveancă”, simţindu-se, după cum a mărturisit, ca în faţa unui juriu. Juriul aleşilor judeţeni i-a acordat, la iniţiativa preşedintelui Costel Fotea, titlul de „Cetăţean de Onoare al judeţului Galaţi”. Aceeaşi distincţie i-a fost decernată Ginei Bradea, blogger culinar, autoarea a patru cărți cu rețete culinare de mare succes, tot mai căutate de gospodinele din țară, dar și din alte colțuri ale lumii.

„Chiar dacă eu am 78 de ani, să ştiţi că nu m-am uitat niciodată în buletin, ci în sufletul meu. Şi să ştiţi că mai am de cântat pentru că buletinul meu expiră în 2077”, a spus Mioara Velicu, mulţumind pentru înalta distincţie de Cetăţean de Onoare al Judeţului Galaţi. După emoţionanta baladă interpretată, Mioara a readus zâmbetul cântând: „Dac-am sta şi-am socoti/ Moldovenii de n-ar hi/ Chiar şi numai jumătate/ S-ar lăsa ţara-ntr-o parte”.

Emoţionată pentru decernarea distincţiei de Cetăţean de Onoare al judeţului Galaţi a fost şi Gina Bradea. „Noi, moldovencele, avem suflet de aluat fraged şi inimă de cozonac moldovenesc. Sunt unul dintre oamenii care au pus Galaţiul pe harta gastronomică a României. Este un lucru bun pentru că pic cu pic se face marea. Sper că de acum mă veţi implica în mai multe proiecte”, a spus bloggerul culinar dezvăluind că a vândut peste 10.000 de exemplare din fiecare dintre cele patru cărţi publicate şi că va începe noi proiecte cu Universitatea „Dunărea de Jos”.

Citit 1728 ori Ultima modificare Marți, 29 Noiembrie 2022 17:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.