„Noi, moldovencele, avem suflet de aluat fraged şi inimă de cozonac moldovenesc”

„Noi, moldovencele, avem suflet de aluat fraged şi inimă de cozonac moldovenesc”
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Vocea minunată a interpretei de muzică populară Mioara Velicu a răsunat, marţi, 29 noiembrie, în plenul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Galaţi. Artista a cântat o tulburătoare baladă, apoi o strofă şi un refren din cântecul „Mă mândresc că-s moldoveancă”, simţindu-se, după cum a mărturisit, ca în faţa unui juriu. Juriul aleşilor judeţeni i-a acordat, la iniţiativa preşedintelui Costel Fotea, titlul de „Cetăţean de Onoare al judeţului Galaţi”. Aceeaşi distincţie i-a fost decernată Ginei Bradea, blogger culinar, autoarea a patru cărți cu rețete culinare de mare succes, tot mai căutate de gospodinele din țară, dar și din alte colțuri ale lumii.

„Chiar dacă eu am 78 de ani, să ştiţi că nu m-am uitat niciodată în buletin, ci în sufletul meu. Şi să ştiţi că mai am de cântat pentru că buletinul meu expiră în 2077”, a spus Mioara Velicu, mulţumind pentru înalta distincţie de Cetăţean de Onoare al Judeţului Galaţi. După emoţionanta baladă interpretată, Mioara a readus zâmbetul cântând: „Dac-am sta şi-am socoti/ Moldovenii de n-ar hi/ Chiar şi numai jumătate/ S-ar lăsa ţara-ntr-o parte”.

Emoţionată pentru decernarea distincţiei de Cetăţean de Onoare al judeţului Galaţi a fost şi Gina Bradea. „Noi, moldovencele, avem suflet de aluat fraged şi inimă de cozonac moldovenesc. Sunt unul dintre oamenii care au pus Galaţiul pe harta gastronomică a României. Este un lucru bun pentru că pic cu pic se face marea. Sper că de acum mă veţi implica în mai multe proiecte”, a spus bloggerul culinar dezvăluind că a vândut peste 10.000 de exemplare din fiecare dintre cele patru cărţi publicate şi că va începe noi proiecte cu Universitatea „Dunărea de Jos”.

Citit 1493 ori Ultima modificare Marți, 29 Noiembrie 2022 17:28

2 comentarii

 • postat de Suparatu`
  Marți, 29 Noiembrie 2022 20:40
  89.39.81.***
  Dubioasa tare numirea celor doua femei ca „Cetăţean de Onoare al judeţului Galaţi” !!! Cine stie ce se afla in spatele acestei numiri .....
  6
  2
  Raportează
 • postat de comunismul
  Marți, 29 Noiembrie 2022 17:32
  5.13.137.***
  nu imi place ce cetatence de onoare ati ales! in primul rand ca gina bradea e tulceanca! in al doilea rand nu e galateanca! e ca si cum ai lua-o pe tora vasilescu care e tot tulceanca! sa o faca galateanca! e aiurea! gina bradea trebuia facuta tulceanca! dar deh tulcencii sunt saraci! nu isi permit de astea! si s-au gandit tocmai la galateni! gina bradea a aparut de altfel si la maruta! credeti ca mi-a placut asa tare de ea! mioara velicu alta care e facuta cetateanca de onoare! asta care nici macar nu este din galati! e din bucuresti de fapt! ma rog oricum nu imi place de ea! ca se cam hahaia atata la televizor! dar in schimb domne! ca ii este foarte greu in america! nu prea as crede asta! ma rog! sa fie sanatoasa! oricum are pensia cam nesimtita! dar stie sa rada la televizor! altii sufera! si ea rade ca proasta! frumos! foarte frumos! nu am ce zice spune! ei se distreaza si noi ne uitam la ei cum se distreaza si fac bani! deh sunt vedete!
  8
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.