Sprijin pentru refugiați și comunitate

Sprijin pentru refugiați și comunitate
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați derulează un proiect în sprijinul refugiaților ucraineni. Proiectul este unul național, care se desfășoară în parteneriat cu mai multe asociații și, simultan, în mai multe orașe ale României.

„Fundația Noi Orizonturi și Asociația Comunitățile Viitorului, cu sprijinul financiar al Comitetului Internațional de Salvare (International Rescue Committee), au lansat, la Galați, prin Biblioteca Județeană «V. A. Urechia», Proiectul «Bibliotecile - hub-uri de suport pentru refugiați și comunitate», prin care își propun să ajute bibliotecile să pregătească și să organizeze activități educaționale și de voluntariat cu refugiați din Ucraina și comunitatea locală. Proiectul, derulat în perioada decembrie 2022 - iunie 2023 în opt biblioteci din țară (Biblioteca Municipală «Stroe S. Belloescu» Bârlad, jud. Vaslui, Biblioteca Comunală Botiz, județul Satu Mare, Biblioteca Județeană «George Barițiu» Brașov, Biblioteca Metropolitană București, Biblioteca Județeană «V. A. Urechia» Galați, Biblioteca Municipală Medgidia, județul Constanța, Biblioteca Județeană «G.T. Kirileanu» Neamț și Biblioteca Județeană «Panait Cerna» Tulcea) are ca obiective: facilitarea accesului la educație prin organizarea și desfășurarea de activități educaționale pentru copiii refugiați, crearea de servicii în comunitate pentru îmbunătățirea situației persoanelor refugiate prin organizarea de sesiuni, workshop-uri și ateliere, diversificarea serviciilor pentru copii, adolescenți și întreaga comunitate prin constituirea de cluburi tematice”, ne-a declarat Florina Diaconeasa, șef Serviciu Relații cu publicul Biblioteca „V.A. Urechia” Galați.

Biblioteca gălățeană a fost printre principalele puncte de interacțiune cu familiile fugite din calea războiului, reprezentanții acesteia sperând să creeze un cadru de normalitate pentru cetățenii care au fugit din calea războiului, prin dezvoltarea de activități dedicate copiilor și adulților. În cadrul proiectului actual, Biblioteca Județeană Galați va organiza cluburi tematice și întâlniri mixte româno-ucrainene pentru depășirea barierei lingvistice atât de copii, cât și de adulți. 

Citit 665 ori Ultima modificare Marți, 13 Decembrie 2022 12:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.