A murit Angelo Badalamenti, compozitorul coloanei sonore a serialului „Twin Peaks”

A murit Angelo Badalamenti, compozitorul coloanei sonore a serialului „Twin Peaks”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Angelo Badalamenti, care a creat melodiile memorabile pentru „Twin Peaks”, „Blue Velvet” şi „Mulholland Drive” şi care a colaborat cu David Lynch la alte câteva filme, a murit duminică la vârsta de 85 de ani, potrivit Variety, citată de news.ro. Nepotul său a fost cel care a anunţat decesul, pe Instagram: „Unchiul meu Angelo Badalamenti a trecut bariera către un alt plan al existenţei”.

La rândul său, David Lynch a spus simplu: „Fără muzică, astăzi”. Pentru Lynch, Badalamenti a compus muzica la „Twin Peaks: Fire Walk With Me”, „Wild at Heart”, „Lost Highway” şi „The Straight Story”. Printre alte compoziţii, sunt: „Cabin Fever”, „Auto Focus”, „Before the Fall”, „Dark Water”, „Secretary” şi „A Very Long Engagement”.

A lucrat la partitura pentru filme precum „Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors” şi „National Lampoon’s Christmas Vacation”, înainte de a relua lucrul, împreună cu Lynch şi Cruise, la coloana sonoră a serialului „Twin Peaks”. „Twin Peaks Theme” a câştigat un Grammy pentru interpretare instrumentală pop.

Citit 608 ori Ultima modificare Marți, 13 Decembrie 2022 11:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.