„Ziua Informării Preventive”, sărbătorită de ISU Galați

„Ziua Informării Preventive”, sărbătorită de ISU Galați
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

„Ziua Informării Preventive” a fost sărbătorită marți, 13 decembrie, de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, fiind o tradiție care datează încă din anul 2011.

Derulată sub sloganul „Împreună pentru Siguranță”, având ca logo pisica neagră, activitatea a urmărit conștientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor privind apărarea împotriva incendiilor în locuința proprie, cât și ce i-ar putea salva pe timpul nopții în cazul producerii unui incendiu. Astfel, ISU Galați a desfășurat acțiuni de informare  preventivă a populației pe tipuri de risc (incendii în gospodăriile populației, arderi de vegetație, incendii de pădure etc.), în zonele de manifestare a tipurilor de risc, cu implicarea autorităților locale cu atribuții în gestionarea tipurilor de risc. De asemenea, serviciile voluntare pentru situații de urgență vor fi angrenate în distribuirea de materiale suport, cu precădere în zonele unde sunt familii/comunități vulnerabile în cazul producerii unor situații de urgență.

ISU Galați reamintește că cetăţeanul este o verigă extrem de importantă în procesul de gestionare a situaţiilor de urgenţă. Multe dintre efectele unor situații de urgență pot fi limitate sau chiar eliminate dacă cetățenii sunt informați și știu cum să acționeze corect!

IGSU a încheiat, în anul 2012, un parteneriat de colaborare cu E.ON România, intitulat „Împreună pentru siguranţă”, pentru derularea unor campanii de informare menite să conştientizeze cetăţenii asupra pericolelor la care se expun dacă nu respectă măsurile şi regulile specifice situaţiilor de urgenţă. Cei doi parteneri au implementat deja la nivel naţional campaniile „F.O.C – Flăcările Omoară Copii” şi „R.I.S.C. - Renunţă! Improvizaţiile Sunt Catastrofale” şi, la finalul anului 2013, au iniţiat o nouă acţiune preventivă sub denumirea „R.I.S.C. - Siguranţa NU e un joc de noroc!”.

Citit 917 ori Ultima modificare Marți, 13 Decembrie 2022 16:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.