Comercianții de pocnitori, controlați și de ITM

Comercianții de pocnitori, controlați și de ITM
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Pentru comercianții de pocnitori, artificii și alte „explozibile” de sezon, luna cadourilor se transformă în luna controalelor. În cadrul unei campanii naționale începute pe 5 decembrie și programate să se încheie chiar înainte de Bobotează, inspectorii de muncă vor desfășura o acțiune ale cărei obiective sunt identificarea şi verificarea agenţilor economici care desfăşoară activităţi de deţinere, transport, manipulare, depozitare şi comercializare a articolelor pirotehnice.

„Această acțiune este motivată de evenimente grave petrecute în anii anteriori, în țară şi în străinătate, soldate cu explozii şi incendii de mari proporţii la depozite de articole pirotehnice, care au provocat pagube materiale şi, uneori, chiar victime, repercusiunile făcându-se resimţite pe o suprafaţă considerabilă în jurul acestor depozite. Un alt motiv este faptul că, în perioada sărbătorilor, se înregistrează cazuri frecvente de vătămări corporale produse de utilizarea articolelor pirotehnice de către copii cu vârsta sub 18 ani. Pentru toate neconformităţile constatate cu ocazia controalelor, se vor dispune măsuri cu termene precise de remediere și, în funcție de gradul de pericol social al faptei, se vor aplica sancţiuni, de la avertismente până la sistarea activității”, a declarat inspectorul general de stat, Dantes Nicolae Bratu.

Asemenea colegilor lor din toată țara, inspectorii de muncă gălățeni vor verifica dacă: deținătorii de astfel de articole sunt autorizaţi de către ITM şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie; aceștia au angajat personal autorizat ca pirotehnicieni; intrarea, ieşirea și transportul materialelor pirotehnice se fac în baza documentelor prevăzute de lege; depozitarea acestora este conformă; nu sunt depăşite cantităţile aprobate pentru a fi depozitate; articolele sunt etichetate conform legii şi au aplicate instrucţiuni de utilizare în limba română.

Citit 581 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Decembrie 2022 10:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.