Școala din Șendreni descoperă tradiţiile cu o şcoală din Republica Moldova

Școala din Șendreni descoperă tradiţiile cu o şcoală din Republica Moldova
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Școala Gimnazială din Șendreni s-a îmbrăcat în haine de sărbătoare și a primit oaspeți de seamă din Republica Moldova. Profesoara Liliana Leontiev, directoarea Școlii Gimnaziale Vărvăreuca, din comuna Vărvăreuca, raionul Florești, Republica Moldova, se află în aceste zile în ospeție în Galați, în cadrul unui parteneriat educațional încheiat cu Școala Nr. 1 Șendreni. Intitulat ”Valențe cultural-educative dincolo de Prut”, proiectul a debutat în luna septembrie a acestui an și se desfășoară pe toată durata anului școlar.

”Mă bucur că doamna directoare de la Şendreni a răspuns cu curaj inițiativei mele”

Profesoara Liliana Leontiev ne-a povestit că, în septembrie 2022, a trimis mai multe invitații la colaborare unor școli din Galați. „În toamna acestui an am încheiat două acorduri de colaborare și înfrățire cu două școli instituții de învățământ din județul Galați. Este vorba despre Școala Gimnazială Nr. 1 din Șendreni și Școala Gimnazială Nr. 1 din Foltești. În urma acestei colaborări, vom desfășura diverse activități educative, în scopul descoperirii diverselor elemente cultural-educative din spațiul românesc și cel moldovenesc. Mă bucur că doamna directoare a răspuns cu curaj inițiativei mele și am făcut activități frumoase împreună. Este un adevărat câștig pentru ambele popoare colaborarea noastră și mă bucur foarte mult că am avut ocazia să ajung la Galați”, ne-a declarat prof. Liliana Leontiev. Directoarea Școlii Gimnaziale Nr. 1 Șendreni s-a pregătit așa cum se cuvine pentru venirea omoloagei sale la Galați. În acest scop, managerul instituției de învățământ, profesor de limba română, a pus la cale, împreună cu colegii profesori, o activitate didactică demnă de toată lauda. Sub coordonarea prof. Cătălina Popa, elevii clasei a VI-a, profitând de apropierea sărbătorilor de iarnă și a momentului împodobirii bradului, s-au transformat în „investigatori de tradiții” și au vorbit despre însemnătatea bradului în tradiția românească, din antichitate și până în prezent. 

Deși școala din Șendreni arată la fel de bine ca unitățile de învățământ din oraș, cu clase dotate după toate standardele, cu laboratoare de fizică și informatică, în care elevii se pot bucura de toate beneficiile tehnologiei actuale, cu majoritatea profesorilor titulari și cu un manager devotat atât colegilor, cât și elevilor, marele păs al conducerii este legat de faptul că din ce în ce mai mulți elevi pleacă la școlile din Galați. ”Din acest motiv, m-am bucurat enorm de acest parteneriat. Vreau să aduc în școală elemente de modernitate, să animez atmosfera pentru ca elevii mei să nu învețe într-o școală plictisitoare, sperând că voi opri astfel migrarea spre școlile din Galați. Parteneriatul nostru va continua, iar în primăvară, voi pleca împreună cu elevii în Republica Moldova, în comuna Vărvăreuca, pentru a continua schimbul de experiență”, ne-a declarat prof. Janina Bordeianu.

Citit 1918 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Decembrie 2022 08:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.