Colindă sfântă de la Colegiul Naţional „Costache Negri” (VIDEO)

Colindă sfântă de la Colegiul Naţional „Costache Negri” (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(752 voturi)

Elevii de la corul Colegiului Naţional "Costache Negri", alături de profesoara lor, Ştefania Stamate, și directoarea instituției, prof. Andra Ionescu, ne-au colindat la "Viaţa liberă", să ne aducă vestea Naşterii Domnului, bucuria şi speranţa într-un mâine mai bun.

Adolescenţii care s-au strâns în jurul bradului nostru frumos împodobit tocmai s-au întors din experienţa vieţii lor, participarea la un spectacol alături de celebrul cor Madrigal. Vocile lor minunate ne-au însoţit pe calea redescoperirii sensului sărbătorii Crăciunului, făcând împreună o călătorie ritualică prin colindele vechi româneşti, pe care bunii şi străbunii noştri le cântau, prin zăpezile de altădată, pe la porţile gospodarilor din sudul Dunării. Şi chiar dacă acum zăpada se lasă aşteptată, doar frigul aspru din ultimele zile reamintind că a trecut Ignatul, sufletele noastre se întorc în copilărie, când ajungeam acasă cu obrajii roşii de ger şi cu traista plină de colaci, mere şi nuci, iar în buzunare cu bănuţi de la vecinii mai apropiaţi ori de la familie.

Copiii de astăzi cântă aceleaşi colinde, dar în condiţii diferite, cu instrumente - chitară, orgă electronică - şi cu dirijor, evident, calitatea actului artistic fiind mult mai mare. Dincolo de virtuozitate stă însă bucuria specifică vârstei şi pe care adolescenţii din corul CNCN, majoritatea din clasele a IX-a şi a X-a, alături de "câţiva de clasa a XI-a", ne-au transmis-o din plin. Le mulţumim, lor, părinţilor şi profesorilor pentru darul minunat!

Cititorii ediţiei online, care îi pot şi asculta în video, sunt invitaţi să le acorde steluţe aurii, colindătorii care vor primi cele mai multe voturi urmând să fie premiaţi de "Viaţa liberă".

Foto: Ovidiu Amălinei

Citit 5267 ori Ultima modificare Joi, 22 Decembrie 2022 00:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.