Aleșii locali au respins Cetățenia de Onoare pentru Zanfir Ilie

Aleșii locali au respins Cetățenia de Onoare pentru Zanfir Ilie
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Cu 12 voturi „pentru” şi 15 voturi „împotrivă”, proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de "Cetăţean de Onoare al Municipiului Galaţi" profesorului Zanfir Ilie, fostul director al Bibliotecii Judeţene „V.A. Urechia”, a fost respins, miercuri seara, de către aleşii locali reuniţi în ultima şedinţă ordinară din acest an. Precizăm că votul a fost secret.

În schimb, restul proiectelor de hotărâre care prevedeau decernarea acestui titlu au fost aprobate. Astfel, cu câte 22 de voturi favorabile şi câte cinci „împotrivă”, consilierii locali au fost de acord ca Marian Petria - atlet paralimpic multiplu medaliat, recunoscut mondial pentru rezultatele sale remarcabile - şi Nicolae Mărăndici - cunoscut pentru rezultatele deosebite în întreaga sa carieră sportivă - să devină Cetăţeni de Onoare. Acelaşi număr de voturi l-a întrunit şi propunerea de acordare post-mortem a acestei înalte distincţii lui Mihai Gheorghe Coron - personalitate a culturii şi învăţământului gălăţean, profesor de educaţie plastică şi unul dintre cei mai valoroşi pictori ai Galaţiului.

Cetăţenia de onoare a oraşului îi va fi acordată şi lui Mihăiţă Hanghiuc - fost fotbalist de excepţie, medaliat cu bronz la Campionatul Mondial pentru juniori. În cazul lui, proiectul a întrunit 19 voturi „pentru” şi opt „contra”.

Citit 2167 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Decembrie 2022 17:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.