Moş Crăciun de la Kiwanis a ajuns la Smulţi

Moş Crăciun de la Kiwanis a ajuns la Smulţi
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

În prag de sărbători, Moş Crăciun şi-a convocat spiriduşii pentru a-i da o mână de ajutor la împărţirea darurilor către toţi copiii. Astfel s-a hotărât ca spiriduşele Kiwanis să dea o fugă tocmai în satul Smulţi, pierdut printre dealurile din judeţul Galaţi, unde 46 de copii cu vârste între trei şi şapte ani, de la grădiniţă şi de la clasa pregătitoare, aşteptau cizmuliţe şi ciorăpei de iarnă, dulciuri şi alte lucruri bune şi gustoase.

Darurile au fost mult apreciate de micuţi şi bucuria a fost generală; kiwanienele nu au ezitat să se prindă în horă împreună cu copiii, îndrumaţi de doamna educatoare Loredana Furtună.

Desigur, această acţiune nu este singurul act caritabil al Clubului Kiwanis Galaţi.

De curând, un copilaş care a avut neşansa să-şi piardă un picior din cauza unei boli nemiloase, a primit din partea clubului 1.000 de euro pentru proteză.

Alţi 25 de elevi, dintre cei mai dotaţi, şi-au depus dosarul şi aşteaptă să-şi primească în cont bursa Kiwanis pentru anul şcolar 2023.

O dovadă certă a generozităţii şi omeniei care le caracterizează pe kiwanienele gălăţene este faptul că nu au abandonat o fostă bursieră Kiwanis după absolvirea liceului, ci s-au ocupat în continuare de ea, aceasta fiind orfană de ambii părinţi. Membrele clubului Kiwanis i-au asigurat cele necesare instalării ei, la început de an universitar, în cămin: lenjerie de pat, o măsuţă, frigider, cuptor electric, lampă, cană electrică şi altele.

Principala sursă financiară a Clubului Kiwanis Galaţi o reprezintă balul caritabil Kiwanis, eveniment pe care Clubul Kiwanis îl organizează de 25 de ani. Ediţia 2022 a fost un bal al prieteniei, la care au fost prezenţi kiwanienii de la cluburile Tineret şi Smile Galaţi şi de la cluburile Bucureşti, Iaşi şi San Marino - Italia. S-a bucurat şi de prezenţa guvernatorului Kiwanis România, Loredana Voinea, Club Kiwanis Roşiorii de Vede.

Balul de anul acesta a fost şi un bal al calităţii, atât datorită ţinutei participanţilor, cât, mai ales, calităţii artiştilor. Seara a fost deschisă de prim-solişti ai Operei Române din Bucureşti, Mădălina Radu şi Alin Stoica. Strălucitul tenor este o mare voce a României şi a marilor scene ale lumii. A urmat Parada Modei, cu concursul designerului Ioana David-Ciocănaru din Galaţi şi Parada Pălăriilor - designer Mihaela Iacob, din Iaşi.

Desigur, balul a fost şi unul al generozităţii, la care şi-au adus contribuţia toţi cei 250 de participanţi, reprezentanţi ai autorităţilor şi ai multor firme gălăţene.

Membrele Clubului Kiwanis Galaţi adresează un mare MULŢUMESC tuturor celor care le-au onorat cu prezenţa, contribuind, astfel, la strângerea fondurilor necesare acţiunilor de caritate şi şi-au dat osteneala să respecte tema serii, „Marele Gatsby”, făcând astfel ca balul să strălucească prin ţinuta şi eleganţa specifice anilor ’20.

Citit 685 ori Ultima modificare Vineri, 23 Decembrie 2022 09:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.