90 de ucraineni angajați în Galați, în acest an

90 de ucraineni angajați în Galați, în acest an
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

În dimineața zilei de 29 decembrie, la Inspecția Muncii erau înregistrate 6.593 de contracte active ale cetățenilor ucraineni, din care 5.175 aveau ca dată de început a activității perioada imediat următoare declanșării conflictului din Ucraina, ne-a informat Bogdan Trandafir, inspectorul-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Galați. Conform acestuia, 90 dintre aceste contracte de muncă pentru cetățeni ucraineni sunt înregistrate în județul Galați.

Cetățenii ucraineni pot fi încadrați în muncă fără avizul de angajare, pot beneficia și de măsuri de stimulare a ocupării forței de muncă, precum și de protecție în cadrul sistemului asigurărilor pentru șomaj, în condițiile prevăzute de lege pentru cetățenii români, cu condiția înregistrării la agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă județene.

Mai puțin de un sfert dintre ei au ales să se înregistreze la AJOFM-uri – doar 1.337 în toată țara. La AJOFM Galați s-au înregistrat, începând din luna februarie a acestui an, 70 de cetățeni ucraineni, aproximativ 40 dintre ei găsindu-și loc de muncă prin intermediul agenției.

Datele centralizate de Inspecția Muncii îi cuprind și pe aceștia, și pe cei care s-au încadrat în muncă în urma contractelor directe cu angajatorii români.

Citit 1666 ori Ultima modificare Vineri, 30 Decembrie 2022 16:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.