Cum va fi vremea pe parcursul lunii ianuarie

Cum va fi vremea pe parcursul lunii ianuarie
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Meteorologii au anunţat temperaturi mai ridicate decât cele normale în cea mai mare parte a lunii ianuarie, doar în ultima săptămână din lună valorile termice urmând să fie apropiate de cele obişnuite pentru această perioadă.

În săptămâna 2-9 ianuarie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a ţării, cu excepţia nordului extrem, unde cantităţile de precipitaţii vor fi local excedentare.

În săptămâna 9-16 ianuarie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile intracarpatice. Cantităţile de precipitaţii vor fi local excedentare în regiunile vestice, sud-vestice şi local în cele estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

În săptămâna 16-23 ianuarie, temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale, în cea mai mare parte a ţării. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru acest interval, în toate regiunile.

În săptămâna 23-30 ianuarie, mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru săptămâna respectivă, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

Citit 959 ori Ultima modificare Marți, 03 Ianuarie 2023 15:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.