„Terorism” cu dispozitive artizanale la Tulucești

„Terorism” cu dispozitive artizanale la Tulucești
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Doi bărbați din comuna Tulucești au ajuns pe mâna poliției după ce anchetele privind incendiile izbucnite la două imobile nelocuite de pe raza localității au scos la iveală acțiunea unei mâini criminale. Atacurile au fost date în primele zile ale anului și au vizat două proprietăți învecinate, situate la marginea comunei, spre Frumușița. Doar unul dintre suspecți a fost reținut.

Situația care s-a dovedit de o gravitate deosebită a fost prima dată adusă la cunoștința autorităților pe 3 ianuarie, când printr-un apel la 112 era anunțat că o casă de la marginea comunei, în care nu locuia nimeni, luase foc. La fața locului au ajuns pompierii și polițiștii. După stingerea incendiului, autoritățile au început o anchetă pentru stabilirea circumstanţelor declanşării incendiului, în cauză fiind deschis şi un dosar penal. "Incendiul a afectat în totalitate acoperișul acestui imobil pe o suprafață de circa o sută de metri pătrați. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de distrugere din culpă, cercetările urmând să fie continuate de către polițiștii din cadrul Postului de Poliție Tulucești pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor care au dus la declanșarea incendiului", a explicat ag. șef. pr. Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Câteva zile mai târziu, un nou semnal venea din partea unei vecine a bărbatului căruia îi luase foc casa. Femeia de 34 de ani, din Galați, a sunat la 112 după ce a găsit semne clare că persoane necunoscute încercaseră să îi dea foc la casa de la Tulucești, în care, de asemenea, nu locuia nimeni. "În perioada 29 decembrie 2022 - 11 ianuarie 2023, persoane necunoscute ar fi pătruns prin escaladarea gardului împrejmuitor și apoi, prin efracție, într-un imobil care îi aparține, care nu este locuit și care se află pe raza localității Tulucești, cu intenția de a-l incendia. Polițiștii care s-au deplasat la adresa indicată au constatat că imobilul se învecinează cu proprietatea bărbatului de 42 de ani unde a izbucnit incendiul menționat anterior. În podul acestui imobil a fost găsit un dispozitiv artizanal anume conceput pentru declanșarea unui incendiu, astfel că a fost efectuată cercetarea la fața locului", a completat reprezentantul Poliției Galați. 

În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit că cele două imobile învecinate au fost vizate de acte de incendiere intenționată, cu produse inflamabile, motiv pentru care au schimbat încadrarea juridică a faptei în distrugere prin incendiere. Informațiile i-au condus pe anchetatori la doi localnici, de 47 și respectiv, 48 de ani, la domiciliile cărora au descins în aceeași zi, în căutare de probe, cu sprijinul trupelor speciale. Cele descoperite la percheziții au dus la reținerea suspectului de 47 de ani, care urma să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, cu propunere de arestare preventivă. Celălalt suspect este cercetat în libertate.

Citit 3060 ori Ultima modificare Duminică, 12 Februarie 2023 04:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.