A murit actorul Tom Sizemore, cunoscut pentru rolul din „Salvați soldatul Ryan”

A murit actorul Tom Sizemore, cunoscut pentru rolul din „Salvați soldatul Ryan”
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Tom Sizemore, actorul cunoscut pentru apariţiile în filmele „Saving private Ryan” şi „The Relic”, a murit la vârsta de 61 de ani, a transmis managerul său, într-un comunicat, scrie The Guardian, potrivit Digi24.ro.

„Cu mare tristeţe trebuie să anunţ că actorul Thomas Edward Sizemore a murit în somn, la Spitalul St Joseph din Burbank. Fratele său Paul şi băieţii gemeni Jayden şi Jagger (17 ani) au fost alături de el”, a spus reprezentantul lui Sizemore, Charles Lago.

Tom Sizemore era în comă, în unitatea de terapie intensivă a Centrului Medical Providence Saint Joseph din Los Angeles, după ce suferise un anevrism cerebral, pe 18 februarie. Pe 28 februarie, Lago a spus că medicii au transmis familiei actorului că „nu mai există nicio speranţă”.

Născut în Detroit, în 1961, Sizemore a devenit cunoscut pentru rolurile de tip dur în filmele de război şi de acţiune în anii 1990 şi 2000. A avut roluri mai mici, în „Point Break” şi „True Romance”, dar şi roluri mai mari, ca detectiv în thrillerul „Natural Born Killers” şi membru al unui echipaj de hoţi din „Heat”.

Primul rol principal al lui Sizemore a fost cel al unui alt poliţist: detectivul din filmul de groază „The Relic”. El a fost apoi distribuit pentru un rol în „Salvaţi soldatul Ryan”, alături de Tom Hanks, renunţând la filmul de război al lui Terrence Malick „The Thin Red Line”, pentru a face acest lucru.

În anii recenți, Sizemore a fost distribuit în seriale TV, inclusiv în „Robbery Homicide Division”, „Dr Vegas” şi reboot-ul „Hawaii Five-0”. În 2017, a apărut ca agent de asigurări Anthony Sinclair în a treia serie din „Twin Peaks”.

Viaţa privată turbulentă a lui Sizemore l-a făcut să-și dobândească o reputaţie de persoană violentă şi care abuza de substanţe. În 2003, a fost condamnat penal pentru violenţă domestică şi ameninţări împotriva iubitei sale de atunci, Heidi Fleiss, şi condamnat la şase luni de închisoare; el a fost din nou condamnat pentru abuz domestic, în 2017, şi i s-a acordat o perioadă de probă de trei ani.

Sizemore a fost arestat în mod repetat pentru consum de droguri şi a fost condamnat la 16 luni de închisoare, în 2007, pentru deţinere de metamfetamină. Sizemore a fost căsătorit cu Maeve Quinlan, între 1996 şi 1999.

Citit 1819 ori Ultima modificare Sâmbătă, 15 Aprilie 2023 11:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.