Tiramisu - reteta de weekend

Tiramisu - reteta de weekend
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ingrediente. 4 ouă, 500 g mascarpone, 4 linguri de zahăr pudră, 300 g pișcoturi, 1 cană cafea rece, 50 g lichior preferat, pudră de cacao.

Preparare. Se separă albușurile de gălbenușuri. Într-un bol, se bate zahărul cu gălbenușurile, până ce amestecul se albește. Se adaugă mascarpone și amaretto (rom) și se omogenizează. Se bat albușurile spumă tare și se încorporează treptat în cremă, amestecând cu o spatulă, de jos în sus. Se dă crema la frigider pentru 30 de minute. Se înmoaie pișcoturile rapid în cafea și se pun într-o tavă cu pereţi înalţi, formând primul strat al prăjiturii. Se acoperă cu jumătate din crema de mascarpone. Se pune un al doilea strat de pișcoturi, peste care se va pune restul de cremă. Se pune vasul la frigider, minimum 4 ore. Înainte de servire, se presară peste tiramisu cacao.

O altă variantă de preparare a desertului este cu ananas. Reţeta de tiramisu cu mascarpone și ananas este foarte ușoară și răcoritoare și încheie perfect o masă copioasă de duminică.

Ingrediente. 400 g pișcoturi, 300 g mascarpone, 1 cutie de ananas în sirop, 2 ouă, 70 g zahăr pudră vanilat.

Preparare. Scurge de sirop feliile de ananas și taie-le cuburi. Păstrează lichidul. Separă albușurile de gălbenușuri și bate-le pe cele din urmă cu un tel, împreună cu zahărul, până devin spumoase și albe. Adaugă mascarpone și omogenizează crema. Bate albușurile spumă tare și încorporează-le ușor în crema de brânză. Adaugă cuburile de ananas. Montează tiramisu din straturi de pișcoturi înmuiate în siropul de ananas și cremă de mascarpone. Acoperă tiramisu cu o folie alimentară și lasă-l la frigider cel puţin 4 ore.

Citit 817 ori Ultima modificare Duminică, 12 Martie 2023 10:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.