Campionatul naţional de cultură generală 2023, la Galaţi

Campionatul naţional de cultură generală 2023, la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Ediţia de anul acesta a Campionatului Naţional de quiz (cultură generală) se va desfăşura sâmbătă, 18 martie, în mai multe oraşe din ţară, printre care şi Galaţi.

Concursul va cuprinde atât o probă individuală, cât şi una pe echipe, ce vor fi formate din patru membri. Ambele competiţii vor aduce în faţa participanţilor câte 120 de întrebări, din cele opt domenii standard ale acestui tip de concurs: istorie, cultură, media, ştiinţă, lifestyle, divertisment, mapamond şi sport. Întrebările vor fi formulate de Cristi Pop, unul dintre cei mai cunoscuţi quizzeri din România, iar organizator local va fi Nicu Daraban. La concursurile individuale, timpul alocat pentru răspunsuri va fi de 90 de minute, iar la echipe, 120 de minute.

Concursul de la Galaţi va avea loc la Daily Pub (local aflat lângă Parcul "Eminescu", din centrul oraşului), cu începere de la ora 12.00. Înscrierile se pot face pe pagina de Facebook "Game of Trivia", la evenimentul "Campionatul Național de Quiz 2023 - la Dunăre", până vineri, 17 martie, inclusiv. Nu se percep niciun fel de taxe de participare.

Concursuri de cultură generală se desfăşoară în lume în acest format din anul 2003, iar în România din 2012. Primul campionat naţional găzduit de Galaţi a avut loc în 2014.

Citit 2399 ori Ultima modificare Duminică, 20 August 2023 09:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.