Ştiaţi că... Nucile sunt benefice pentru sănătate

Ştiaţi că... Nucile sunt benefice pentru sănătate
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Nucile sunt recunoscute ca fiind bune pentru întreţinerea mai multor părţi şi funcţii ale organismului, fiind esenţiale pentru o alimentaţie echilibrată şi sănătoasă. Iată câteva lucruri pe care poate nu le ştiaţi despre nuci.

Întăresc densitatea osoasă

Fiind generoase în conţinutul de cupru și potasiu, nucile susţin sănătatea oaselor, făcându-le mai rezistente. Acizii grași esenţiali prezenţi în compoziţia nucilor contribuie la întărirea densităţii osoase prin creșterea cantităţii de calciu absorbit în organism și reducerea nivelurilor acestuia pierdut prin urină.

Susţin funcţiile neuronale

Studiile au arătat, de-a lungul timpului, că o alimentaţie bogată în acizi grași Omega-3 este importantă în ceea ce privește concentrarea și memoria. Împreună cu iodul și seleniul, aceștia susţin funcţionarea creierului în parametri optimi, putând să amelioreze semnele unor boli neuronale degenerative precum demenţa sau epilepsia.

Au proprietăţi antioxidante

Aflându-se în topul super-alimentelor cu niveluri ridicate de antioxidanţi, nucile sunt potrivite pentru menţinerea sănătăţii organismului și protejarea acestuia împotriva radicalilor liberi.

Citit 579 ori Ultima modificare Vineri, 17 Martie 2023 19:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.