Finaliștii Concursului Național „Știu și aplic”, întâmpinați de robotul PAPER
Foto: bzi.ro

Finaliștii Concursului Național „Știu și aplic”, întâmpinați de robotul PAPER
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Municipiul Iași a găzduit, în perioada 12-14 mai, cea de-a IX-a ediție a Concursului Național „Știu și aplic” - Securitatea și sănătatea în muncă se deprind de pe băncile școlii”, organizat de către Inspecția Muncii, în colaborare cu Inspectoratul Teritorial de Muncă, Inspectoratul  Școlar Județean, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” și Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, toate din Iași. 

Concursul, la care au participat 290 de elevi din 35 de județe, organizați în 145 de echipe, s-a desfășurat pe cinci secțiuni. Potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă Galați, din județul nostru au participat la faza națională a concursului zece elevi, organizați în cinci echipe, și anume: o echipă de la Liceul Tehnologic „Elena Caragiani” Tecuci, coordonată de profesorii Capmare Lavinia și Boiangiu Eugenia (secțiunea Tehnologic Ciclu inferior), trei echipe de la Liceul Tehnologic „Carol I” Galați, coordonate de prof. Stoian Caterina (secțiunile Tehnologic Ciclu Superior, Teoretic Ciclu Inferior și Teoretic Ciclu Superior) și o echipă de la Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” Galați, coordonată de prof. Lungu Viorica Steluța (secțiunea Învățământ profesional).

La final, elevii tecuceni de la „Elena Caragiani” (Vîrlan Andrei-Constantin și Vîlcu Andrei-Robert) au obținut o mențiune I, iar gălățenii de la „Aurel Vlaicu” (Miron Mihai-Iulian și Carp Cătălin), o mențiune III.

Festivitatea de premiere a avut loc duminică, iar mesajul de bun-venit a fost „rostit” de un reprezentant al tehnologiei viitorului, simpaticul roboțel PAPER.

Citit 858 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Mai 2023 10:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.