Pentru ce cauze se aleargă la Semimaratonul de la Galați

Pentru ce cauze se aleargă la Semimaratonul de la Galați
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Duminică, 21 mai 2023, gălățenii sunt așteptați la semimaratonul care se desfăşoară pentru a susţine diferite cauze caritabile. Cei care s-au înscris deja în cursa de alergare de 21 de kilometri sunt așteptați la Elice, pe Faleza Dunării, loc de unde vor pleca pe traseul stabilit de organizatori.

Traseele de concurs vor fi semnalizate prin garduri și benzi de delimitare și vor fi supravegheate de arbitrii de cursă, voluntari (responsabili cu securitatea traseului, cu hidratarea alergătorilor în zona punctelor de hidratare și asigurarea primului ajutor în caz de necesitate), agenți de pază, polițiști, jandarmi amplasați în diferite puncte ale traseelor precum și a unui echipaj de prim ajutor. 

Sportivii vor lua startul de la Elice, pe bulevardul Marii Uniri (Faleza Superioară), apoi se va alerga către Palatul Navigației, întoarcere și urcare spre strada Navelor – Spicu, str. Domnească (până la intersecția cu str. Gării).  Returul se va face spre strada Navelor, cu virare la dreapta către Elice, str. Prelungirea Coșbuc (până la Penny) – coborâre spre bulevardul Marii Uniri, parcare Grădina Botanică și retur, bulevardul Marii Uniri, strada Prelungirea Coșbuc - Elice (pentru cros) și reluarea traseului (pentru semimaraton). Cursa populară (3 km) va avea startul la Elice, apoi se va alerga pe bulevardul Marii Uniri (Faleza Superioară), pe str. Prelungirea Coșbuc până la Penny şi retur, cu finish la Elice. Cursa copiilor va fi de maximum 1 km, în funcţie de vârstă, cu plecare de la Elice. O altă cursă aşteptată este cea a animalelor de companie, unde stăpânii înscrişi vor alerga alături de patrupedele lor 500 de metri.

„Anul acesta, în mai, Semimaraton Galați împlinește 10 ani. 10 ani împreună. Acest program a crescut ca un simbol al speranțelor noastre de mai bine împreună, de grijă și ajutor pentru comunitate, de apropiere și colaborare, de satisfacție și reușită. Poate cel mai iubit program al nostru, ajuns la cea de-a zecea ediție, numără peste 5.000 de alergători, 81 de proiecte și 409.051 lei granturi acordate către ONG-urile și grupurile de inițiativă participante în toate edițiile.

Credem că lucrurile făcute cu bucurie și implicare oferă rezultate și satisfacții. Semimaraton Galați este un eveniment recurent care adună, pentru o jumătate de zi, laolaltă, de la copii la bătrâni, de la profesioniști la amatori, de la sportivi la oameni de cultură, de la sceptici la entuziaști - toate acestea, pentru a ne ajuta să (re)descoperim plăcerea și distracția de a fi laolaltă, într-un eveniment care mizează pe implicare și reprezentare ca resurse incluzive și ca prilej pentru strângerea de fonduri”, spun organizatorii.

Pe www.semimaratongalati.ro puteţi vedea ce donaţii a strâns fiecare cauză pentru care se aleargă şi afla detalii tehnice, în cazul în care v-aţi înscris pentru alergare. 

Proiectele înscrise la maraton sunt: Aleargă alături de Family Hope Autism, Baschet în scaun rulant la Galați, CNMK Nature in Motion, Fantastici de nota 10, Stop abandon, Terapie prin distracție, Şcoala de vară - educaţie şi distracţie în siguranţă, Vânătorii de poveşti.   

Pentru moment, restricțiile de trafic aferente evenimentului nu ne-au fost comunicate, dar, cu siguranţă, ca în fiecare an, circulaţia va fi întreruptă pe tronsoanele de stradă unde are loc semimaratonul. Vom reveni cu detalii pe măsură ce le vom afla.

Citit 1934 ori Ultima modificare Duminică, 21 Mai 2023 11:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.