Colocviile Internaționale ,,Andrei Grigor”

Colocviile Internaționale ,,Andrei Grigor”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În zilele de 26 și 27 mai 2023, Facultatea de Litere din cadrul Universității ”Dunărea de Jos” din Galați, prin Școala Doctorală de Științe Socio-Umane, Centrul de Cercetare Comunicare Interculturală și Literatură, Centrul Interdisciplinar de Studii Culturale Central și Sud-Est Europene, organizează a XIV-a ediție a Colocviilor Internaționale ”Andrei Grigor”. Partenerii instituției sunt Institutul de Istorie și Literatură ”George Călinescu” al Academiei Române și Institutul de Filologie Română ”Bogdan Petriceicu-Hasdeu” al Ministerului Educației și Cercetării din Chișinău.

Manifestarea are ca temă ”Spațiul cultural românesc actual - reașezări critice și confluente europene”.

Ariile tematice de interes sunt:  Dinamica conceptelor aferente studiilor literare, culturale și socio-umane și resemnificarea principalelor coordonate ideologice în epoca digitalizării; Literatura actuală - orientări și tendințe în context post-pandemic; Memoria culturală și socială reflectată în literatură; Literatura - purtătoare a culturii urbane a memoriei; Literatura virtuală și formele acesteia; Critica literară și provocările internetului; Literatura tânără în contextul digitalizării; Studiile culturale și impactul tendințelor digitalizării; Provocări lingvistice în epoca digitalizării.

Citit 581 ori Ultima modificare Vineri, 26 Mai 2023 09:24

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro