Prezenţă numeroasă la debutul Târgului de carte "Axis Libri"

Prezenţă numeroasă la debutul Târgului de carte "Axis Libri"
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

"Piticotul cărţilor", cel mai mic cititor, a fost desemnat micuţul Eduard Cristian Mihai Moruzi - "ce nume de rezonanţă istorică!", după cum observa, miercuri dimineaţă, 27 mai, directorul Zanfir Ilie, directorul Bibliotecii „V. A. Urechia”, care i-a oferit o diplomă în deschiderea Festivalului internaţional al cărţii „Axis Libri”.

Fost electrician la Atelierele CFR, acum pensionar, la 89 de ani, gălăţeanul George Marinescu a primit diploma pentru cel mai vârstnic cititor prezent. În jur, roiuri de copii, tineri şi vârstnici, tonete cu peste 1.500 de titluri de carte, plus CD-uri, manuale, jocuri, de la 230 de edituri din ţară şi din străinătate, într-un festival pentru care şi-au dat mâna autorităţi locale şi judeţene, instituţii de cultură, teatre, muzee, case de cultură.

Deschiderea târgului de carte organizat de bibliotecă sub patronajul Ministerului Culturii a adus pe scenă nume importante din administraţie şi cultură, din oraş şi din ţară. S-au spus vorbe de suflet, moderate de jurnalista şi scriitoarea Angela Ribinciuc. "Avem un impresionant număr de participanţi", a observat, de pe scenă, prefectul Dorin Otrocol.

Programul de astăzi

Pe Aleea Domnească (la „P”-uri), de la ora 10,00, vor fi concerte ale Ansamblului „Doina Covurluiului”, ale elevilor de la Liceul de Artă şi de la Palatului Copiilor. De la 11,00,  atelier de lectură la Concursul de creaţie „Scriitori de ieri, de azi şi de mâine”.

De la 12,00, Editura Olimpias îşi prezintă cărţile. Urmează o pledoarie pentru o istoria Galaţiului povestită tinerilor: „Abecedar istoric gălăţean”, cu Victor Cilincă. De la 13,00 începe „Maratonul cărţilor: apariţii recente la Editura Eikon, Cluj.

De la 14,00, redactorul-şef de la „Litera 13: revistă manifest”, Mihai Vintilă, îşi prezintă o carte şi revista. De la 14,30, directorul Bibliotecii, Zanfie Ilie, şi Dragoş Neagu vor fi amfitrionii pentru delegaţia de bibliotecari din Republica Moldova.

La Sala Budapesta a Hotelului "Danube Stars", de la 15,00, Dorin Matei, preşedintele Fundaţiei Culturale Magazin Istoric, va prezenta prestigioasa colecţie a revistei.

Urmează, de la 16,00, lansarea volumului „Sfera frigului”, de Aura Cristi, scos la Editura Rediviva din Torino. Apoi, „Dialoguri” cu academicianul şi scriitorul Nicolae Breban, preşedintele de onoare al Institutului Cultural Român. De la 16,30, Editura InfoRapArt prezintă cărţi de Cezarina Adamescu şi Mihai Baicu, precum şi romanul micuţei scriitoare Denisa Lepădatu.

La 18,15, Gulten Abdula Nazare, de la Uniunea Democrată Turcă, prezintă „Literatura turcă de la începuturi până la Al Doilea Război Mondial”, de Emel Emin, şi gazelurile autorului turc. De la 19,00, spectacolul Teatrului „Gulliver” - „Scufiţa Roşie”.

Citit 7822 ori Ultima modificare Joi, 28 Mai 2015 19:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.