Cine a reprezentat Galaţiul la Forumul primarilor est-europeni

Cine a reprezentat Galaţiul la Forumul primarilor est-europeni
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Pentru a patra oară, Galaţiul a fost prezent la Forumul primarilor din Europa Centrală şi de Est, care a avut loc la Ningbo, în China, în luna mai

Pentru că, în acel moment, primarul Ionuţ Pucheanu şi city managerul Cezar Bichescu se aflau în SUA, pentru a semna înfrăţirea cu oraşul californian Fresno, viceprimarul municipiului, Sorin Enache, şi consilierul edilului-şef al urbei, Toma Dumitrescu, au reprezentat Galaţiul la evenimentul din Asia.

"Am folosit această oportunitate pentru a prezenta facilităţile fiscale pe care le acordă Zona Liberă din Galaţi, în primul rând pentru statele care nu fac parte din Uniunea Europeană. Am vorbit despre scutirile de TVA şi de taxe vamale la produsele depozitate în interiorul Zonei Libere, despre facilităţile de concesionare a terenului şi despre posibilitatea de obţinere a certificatului de provenienţă europeană, ceea ce pentru o firmă chineză înseamnă foarte mult. În fiecare zi mergeam şi cunoşteam oameni de afaceri chinezi, investitori care au deja afaceri în România şi sunt interesaţi să vină aici, companii şi preşedinţi de camere de comerţ din Ningbo, Shanghai, Canton", a declarat viceprimarul PSD Sorin Enache, la "Interviurile Reperul TV", despre recenta sa deplasare în China.

Dialogurile s-au purtat, potrivit viceprimarului Enache, cu constructori de panouri solare, de lifturi, dar şi cu reprezentanţii unei viitoare fabrici de amidon, care au cerut detalii cu privire la preţul utilităţilor şi producţia de porumb disponibilă în regiune.

Galaţiul s-a făcut remarcat la discuţiile privind cele mai bune practici pentru reducerea amprentei de carbon şi a riscului schimbărilor climatice. Viceprimarul a prezentat investiţiile făcute în mijloace de transport, modernizarea iluminatului public prin aparate LED, eficientizarea energetică a unor imobile - fie clădiri publice, fie blocuri de locuinţe - staţiile de încărcare a vehiculelor electrice etc.

Deplasarea în China a avut loc în perioada 15-24 mai 2023, iar Galaţiul se află la a patra participare la acest forum.

Citit 2353 ori Ultima modificare Vineri, 02 Iunie 2023 07:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.