Fauna Galaţiului, prin obiectivele a trei fotografi locali

Fauna Galaţiului, prin obiectivele a trei fotografi locali
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

De Ziua Internațională a Dunării, 29 iunie, va avea loc vernisajul expoziției de fotografie „#FaunaGalațiului”, care va rămâne deschisă la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi până la data de 31 august 2023. 

Expoziţia, organizată în colaborare cu fotografii gălățeni Marius Hardulea, George Nica și Eusebiu Maxim, reuneşte o selecţie de peste 100 de fotografii color, realizate de cei trei fotografi pasionați de natură, în diferite perioade ale anului, reflectând aspecte ale patrimoniului natural al orașului Galați, cu accent pe specii de păsări și mamifere, unele fiind rare și protejate. Fotografierea speciilor a presupus o activitate dificilă, care s-a desfășurat pe durata a doi ani, sesiunile de lucru prelungindu-se, de multe ori, până la opt ore pe zi. Pentru a nu deranja animalele, toți fotografii au folosit costume speciale, plase de camuflare și echipamente foto care au permis fotografierea de la mare distanță, utilizând obiective cu plajă focală de 100-400 mm și teleconvertoare.

”Cadrul natural în care se află Galațiul a fost mai ofertant decât s-a crezut inițial, mai ales privit din goana zilnică prin peisajul urban înțesat de oameni, automobile și clădiri de beton. Apropierea de Dunăre și Siret a făcut ca multe zone din municipiu și împrejurimi să devină locuri prielnice pentru numeroase specii de păsări, care au ales să trăiască și să se cuibărească aici, oferind, astfel, un neașteptat material de studiu care, cu ocazia «Zilei Internaționale a Dunării», este oferit și publicului vizitator”, a transmis purtătorul de cuvânt al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, Florin Matei.

Citit 1590 ori Ultima modificare Joi, 29 Iunie 2023 06:09

2 comentarii

  • postat de Iancu Jianul
    Joi, 29 Iunie 2023 11:10
    5.13.169.***
    Scoateti din FAUNA rahatul ala turcesc de ponton.. optureaza si ultima particica a falezei NEMERNICILOR! Se aude kinderule????

    Eu as scoate in afara legii partidele astea de rahat tot turcesc desigur... ce-au furat in ultimii 33 de ani TOT... va blestem ca sarpele sa va taraiti de banii furati de
    0
    0
  • postat de Anda
    Joi, 29 Iunie 2023 08:35
    5.13.140.***
    Ahahah, "Fauna Galatiului" :)))
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.