Grevă japoneză la Registrul Comerțului

Grevă japoneză la Registrul Comerțului
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Blocul Național Sindical informează că angajații de la Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC) au intrat în grevă japoneză, începând de astăzi, 17 iulie, pe toată durata acestei săptămâni. Sindicaliștii protestează împotriva inechităților salariale și a discriminării față de celelalte categorii de angajați din familia ocupațională "justiție". "În raport cu importanța activităților derulate de ONRC și cu nivelul de complexitate a muncii prestate, nivelul salarial actual se situează la cel mai scăzut nivel din categoria funcțiilor din familia ocupațională «justiție»", se arată într-un comunicat remis de Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al Registrului Comerțului (SAONRC).

Organizația informează că, în același timp, sindicaliștii se mobilizează pentru îndeplinirea procedurilor de declanșare a grevei generale. Conform SAONRC, consecința încetării activității pentru numai două zile la toate unitățile Registrului Comerțului din țară ar determina un colaps economic, în condițiile în care nu s-ar mai înregistra niciun fel de cereri ale societăților comerciale sau oricăror alte entități supuse înregistrării în Registrul Comerțului. Mai mult, toate litigiile comerciale s-ar bloca, ceea ce ar însemna că procedurile de insolvență sau faliment nu ar mai putea fi operate.

Citit 1001 ori Ultima modificare Luni, 17 Iulie 2023 16:52

3 comentarii

  • postat de cititor
    Marți, 18 Iulie 2023 23:28
    5.14.139.***
    Cu o legislatie adecvata, entitatea asta birocratica ar putea fi inchisa complet fara sa fie afectat nici un comerciant. Doar o alta sursa de risipit bani publici. Firmele functioneaza la fel de bine, mai ales fara acest registru, inutil as zice...
    0
    0
  • postat de Yo MUn cesk
    Marți, 18 Iulie 2023 23:01
    95.76.59.***
    Ma intreb cand angajatii din zona institutionala vor si munci precum japonezii...!?
    Adica voluntar, fara bani, 3-5 ani pana cand tara se va reaseza financiar si economic.
    Un incepu pot sa-l dea parlamentari, patronii evazionisti si institutionalii care ... se stiu ei...
    0
    0
  • postat de paloma
    Marți, 18 Iulie 2023 21:44
    5.13.213.***
    Sporuri de hemoroizi, stat in fata monitorului, ceva antene, de praf...
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.