Expoziție de Ziua Aviației Române

Expoziție de Ziua Aviației Române
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

De Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene, Muzeul de Istorie "Paul Păltănea" organizează vernisajul expoziției temporare "Aripi românești". Expoziția este organizată de muzeografa Mihaela Damian, în parteneriat cu "Aerial Club", colecționarul Cristian Deceanu și "ARPIA" - filiala Tecuci.

Vizitatorii vor avea ocazia să facă o incursiune în istoria aviației românești, prin intermediul unor exponate precum machete ale unor aparate de zbor, instrumente de bord, uniforme, căști de pilot, cărți poștale, embleme și insigne ale aviației militare și civile, utilitare și sportive. Un loc însemnat în expoziție îl ocupă obiectele care ilustrează activitatea uneia dintre cele mai longevive și cunoscute companii aeriene românești, TAROM, înființată în 1954.

Totodată, partenerii care au făcut posibilă organizarea acestei expoziții vor dezvălui, la vernisaj, cum să-ţi descoperi pasiunea pentru zbor și cum poţi avea parte de o experiență unică într-un zbor cu motodeltaplanul sau cu avionul.

Vernisajul expoziției "Aripi românești" va avea loc joi, 20 iulie 2023, ora 12.00, la Secția Lapidarium a Muzeului de Istorie, din strada Mr. Iancu Fotea nr. 2bis (vizavi de Biserica Greacă).

Citit 738 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Iulie 2023 10:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.