„Băutori de bere din toate colțurile lumii, uniți-vă!" (VIDEO)
Foto: bimcal.com

„Băutori de bere din toate colțurile lumii, uniți-vă!" (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Din 2008, când a fost sărbătorită oficial pentru prima dată, în fiecare an, în prima zi de vineri a lunii august, băutorii de bere pe tot mapamondul se reunesc pentru a ridica halbele, sticlele sau paharele cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaționale a Berii, o ocazie specială pentru a celebra una dintre cele mai vechi și mai consumate băuturi din istoria omenirii, berea!

Originile berii vin de undeva din străvechile civilizații antice precum civilizația sumeriană sau cea egipteană

De la berea “Lager”, ușoară și răcoritoare, până la berea de tip “Ale”, mai rafinată, mai „aristocrată”, se poate spune că berea a devenit o formă de artă consumată, la propriu și la figurat, de milioane de oameni de pe întreagă planetă. Ziua Internațională a Berii este considerată o zi a prieteniei, a camaraderiei, a bunei-dispoziții și încurajează consumul responsabil și cu moderație. Berea conectează oamenii, dezleagă vorbele reunind oameni din diferite categorii ale societății, depășind granițele sau barierele culturale.

Sz.E.Kely

Curiozități despre bere

- De Ziua Internațională a Berii, e "obligatoriu" să bei o bere în compania unui prieten bun, să oferi o bere cuiva și să mulțumești celui care ți-a oferit o bere, prieten sau barman.

- Berea este una dintre cele mai vechi băuturi din lume, datând din anul 5.000 î.Hr.

- „Snake Venom” (Veninul Șarpelui) este cea mai tare bere din lume, cu 67,5% alcool în volum, produsă de berăria scoțiană Brewmeister.

- În fiecare an, Germania organizează cel mai mare festival al berii din lume, Oktoberfest, cu aproape șase milioane de participanți.

- La fabrica de bere Schloss Starkenberger din Tarrentz, Austria, se poate înota într-un bazin plin cu... bere.

- Constructorii „Marilor Piramide” egiptene erau plătiți cu... bere.

- Barack Obama este primul președinte nord-american care a preparat bere artizanală la... “Casa Albă”.

- Legendele spun că societatea babiloniană pedepsea drastic fabricanții care măsluiau berea: berarii erau înecați în butoaie pline cu propria bere.

Pentru cei care aleg să sărbătorească această zi, cu sau fără spumă-n halbă, "La Mulți Ani, de Ziua Internațională a Berii!"

Media

Citit 1734 ori Ultima modificare Duminică, 20 August 2023 12:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.