Un fost director gălățean, pe lista candidaților la șefia CFR Călători

Un fost director gălățean, pe lista candidaților la șefia CFR Călători
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Șapte candidați s-au înscris la concursul pentru ocuparea postului de director general al Companiei CFR Călători pentru următorii patru ani, informează clubferoviar.ro. Pe lista lungă a candidaților se află și Andone Bourceanu, fost sindicalist și director la Galați al sucursalelor CFR Marfă și CFR Călători.

Andone Bourceanu este unul dintre cei care au trecut de la sindicate de cealaltă parte a... barierei. Absolvent al Facultății de Mecanică, promoția 1987, și-a început cariera profesională ca inginer stagiar în cadrul SNCFR, a devenit inginer exploatare în Barboși Triaj și dispecer circulație în centralul Regionalei CFR Galați, potrivit CV-ului său. Timp de patru ani a fost profesor la Liceul CFR, după care, șapte ani, a fost liderul Sindicatului TESA din cadrul Sucursalei CFR Marfă Galați. Au urmat funcțiile de șef Birou patrimoniu, apoi de director al Sucursalei CFR Marfă Galați, după care, în 2012, a fost director al Sucursalei CFR Călători Galați. Și-a completat studiile cu un curs de specializare în Integrare Vagoane și două masterate, absolvind și Facultatea de Drept din cadrul Universității "Dunărea de Jos" din Galați.

Cititorii fideli ai "Vieții libere" își amintesc faptul că Andone Bourceanu a fost implicat într-un proces ciudat, acuzat pentru o faptă care nu este prevăzută de legea penală. El a fost trimis în judecată pentru neglijență în serviciu, fiind că, în aprilie 2010, pe când era directorul Sucursalei CFR Marfă, ar fi concediat o fostă angajată pe baza unei declarații de interese a acesteia, a cărei actualitate nu a verificat-o la Registrul Comerțului. Femeia avea o firmă care ar fi avut contracte cu CFR Marfă, au susținut avocații, și, pentru că știa care erau condițiile concedierii colective, a mers la Registrul Comerțului și a ieșit din societatea respectivă. Două instanțe, Judecătoria și Curtea de Apel, au decis definitiv că fapta lui Bourceanu nu este prevăzută de legea penală, achitându-l pentru acuzația de neglijență în serviciu.

Pe lista lungă a candidaților înscriși la concursul pentru postul de director general al CFR Călători se mai află, potrivit sursei citate, Răzvan Robert Dobre (director în Ministerul Transporturilor și fost președinte al Autorității pentru Reformă Feroviară), Traian Preoteasa (actualul director general), Iosif Szentes (fost director general în perioada 2015-2018), Dragoș Floroiu (director pentru Cercetare-Dezvoltare în cadrul AFER), Mihail Victor Manole (director de Material Rulant al SNTFC CFR Călători) și Bogdan Timiș (fost director de Tracțiune la CFR Călători). Clubferoviar.ro scrie că selecția inițială, pentru lista scurtă, ar fi trebuit să se încheie pe 25 septembrie.

Citit 7301 ori Ultima modificare Marți, 26 Septembrie 2023 19:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.