Restaurantul Dabo din Shopping City, amendat și închis temporar de Protecția Consumatorilor
Foto: Sursa foto: CJPC Galați

Restaurantul Dabo din Shopping City, amendat și închis temporar de Protecția Consumatorilor
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Galaţi informează că a desfășurat, marți, 26 septembrie, o acțiune de control la restaurantul DABO, din incinta Shopping City, aparținând SC Galagro  SRL, ca urmare a unei tematici proprii.

Pentru neregulile constatate, comisarii CJPC au aplicat o amendă contravențională, în valoare de 7.000 lei, și un avertisment. Unele materii prime neconforme au fost oprite definitiv de la utilizarea în prepararea hranei, iar prestarea serviciilor a fost oprită temporar până la remedierea aspectelor constatate.

Conform unui comunicat al CJPC Galați, restaurantul folosea spații de depozitare frigorifice neigienizate, cu chedere depreciate si murdare. S-a constatat prezența insectelor moarte în vestiar, dar și condiții igienico-sanitare precare (pereți cu porțiuni cu infiltrații, pavimente insuficient igienizate, utilaje insuficient igienizate).

Restaurantul utiliza, de asemenea, unele materii prime fără elemente de identificare şi caracterizare sau depozitate la temperatura mediului ambiant, deși producătorul indică depozitarea la 4-8 grade Celsius.

Nu în ultimul rând comisarii Protecției Consumatorilor au constatat neafişarea tuturor informaţiilor privind  aditivii din  ingredientele utilizate, precum și afișarea cu caractere foarte mici a substanţelor alergene conţinute în produsele preparate.

Citit 5369 ori Ultima modificare Marți, 26 Septembrie 2023 19:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.