Cât de mult încurcă traficul bicicliștii iresponsabili

Cât de mult încurcă traficul bicicliștii iresponsabili
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Nu doar bicicliștii, ci și utilizatorii de trotinete, dar și pietonii se înscriu în categoria cu cel mai ridicat risc de provocare a accidentelor. A arătat-o cea mai recentă razie a Poliției Rutiere, din weekendul trecut, când, timp de trei zile, echipajele au stat cu ochii pe categoriile de participanți la trafic care au nevoie de permis pentru a circula pe străzi.

Concluziile au fost alarmante și au confirmat, încă o dată, statisticile oficiale care arată că indisciplina și necunoașterea sau nerespectarea regulilor elementare constituie principalele cauze ale accidentelor grave. Astfel, dintre cele 247 de sancțiuni aplicate de polițiști celor prinși că nu acordau prioritate în trafic sau că traversau neregulamentar, 162 au ajuns la bicicliști și la utilizatorii de trotinete electrice, aceștia din urmă fiind prinși în ofsaid cu mult mai multe nereguli decât modul în care se deplasau pe drumurile publice, pe trotuare sau printre mașini. 28 de pietoni au primit, de asemenea, amenzi, pentru că au pus în pericol siguranța traficului sărind în calea mașinilor prin locuri nepermise. În rândul celor sancționați pentru că nu au acordat prioritate vehiculelor s-au înscris, inevitabil, și câțiva șoferi.

"Au fost reținute 11 permise de conducere, dintre care cinci pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor care au acest drept, unul pentru consum de alcool și cinci pentru alte abateri de la Codul Rutier. A fost reținut și un certificat de înmatriculare și au fost constatate trei infracțiuni la regimul rutier", au comunicat reprezentanții Poliției Rutiere, la finalul acțiunii.

Citit 4045 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Octombrie 2023 19:36

Mai multe din această categorie:

5 comentarii

  • postat de Geos
    Miercuri, 11 Octombrie 2023 19:19
    5.2.205.***
    Banda 1 doar pentru trasport in comun si vehicule pe 2 roti!!!
    Limita de viteza de 30KM/h in cartiere (cresc 5 ori sansele ca cei implicati intr-un accident sa scape cu viata).
    Taxe de access auto in oras ... stii voi, ca bulinele alea verzi sau galbe din parbrizul conservelor de Germania.
    2
    0
  • postat de Ionut
    Miercuri, 11 Octombrie 2023 07:47
    5.13.150.***
    Nu poti sa mai mergi relaxat pe trotuare, te claxoneaza sa te feresti biciclisti, trotinete, masinile care acum parcheaza si pe trotuare.
    4
    8
  • postat de chris39b
    Miercuri, 11 Octombrie 2023 06:14
    109.166.130.***
    Educație, educație, educație..., asta trebuie la toți participanții în trafic(de la pietoni la cele cei ce conduc cele mai mari utilaje pe drumuri publice), lucru care lipsește mult din păcate.... Prevenția e cea mai buna în trafic.
    0
    8
  • postat de Cosmin
    Miercuri, 11 Octombrie 2023 00:41
    5.13.147.***
    Ca de obicei la articolele de gen....o enumerare de sancțiuni, câte au luat unii, câte au luat alții.... Eu as vrea sa știu pentru ce anume au fost sanctionati bicicliștii, nu pietonii, nu cei cu trotinete etc. Finalul "articolului" arata ca sancțiunile mai importante se duc totuși către auto....
    7
    24
  • postat de biciclist eco
    Marți, 10 Octombrie 2023 21:34
    89.137.30.***
    Lasati biciclistii in pace ! Ei nu polueaza si nu merg cu masina sau cu autobuzul sa faca si mai multa ablomeratie ! In alte tari se incurajeaza mersul pe bicicleya si noi ii alungam ! Inainte de a fi piste pe unde se circula? Pe strazi si pe trotuar si nimeni nu mai avea nicio problema.
    29
    29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.